Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca želatína: Jednoduchý spôsob, ako si poradiť aj bez kupovanej želatíny

Domáca želatína: Jednoduchý spôsob, ako si poradiť aj bez kupovanej želatíny
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca želatína: Jednoduchý spôsob, ako si poradiť aj bez kupovanej želatíny Foto: depositphotos.com
reklama:

Možno vás to prekvapí, ale želatína má pôvod v živočíšnych bielkovinách – získava sa totiž z kostí, kože a väziva zvierat. V kuchyni je obľúbená pre svoju schopnosť spájať suroviny a dodávať im pevnú, želé podobnú konzistenciu. Využíva sa nielen pri výrobe dezertov, ale aj pri príprave slaných jedál.

V obchodoch ju nájdeme vo viacerých variantoch – od klasickej plátkovej a práškovej želatíny až po hotové želé polevy na torty s rôznymi príchuťami. Ale čo ak ju doma nemáme a tortu potrebujeme dokončiť? Riešenie je jednoduché – ovocný želé preliv si vieme pripraviť aj z toho, čo bežne nájdeme v špajzi.

Ako na to? Domáca želatína z pudingu

Na prípravu tejto náhrady želatíny si pripravte:

  • pol litra tekutiny (ideálne ovocná šťava z kompótu alebo voda zmiešaná s ovocným sirupom),

  • jeden balíček pudingového prášku s chuťou zodpovedajúcou použitému ovociu,

  • cukor podľa chuti.

Postup je veľmi jednoduchý: Najskôr si odoberte pár lyžíc tekutiny a v nich dôkladne rozmiešajte pudingový prášok. Zvyšnú tekutinu priveďte k varu, potom do nej za stáleho miešania vlejte rozmiešaný puding a krátko povarte, kým zmes mierne nezhustne. V tomto bode ju môžete osladiť podľa vlastnej chuti a pridať napríklad trošku citrónovej šťavy pre sviežosť alebo pár kvapiek ovocnej arómy.

Keď zmes trochu vychladne (ale ešte je stále tekutá), nalejte ju na vrch torty alebo koláča. Nechajte dobre zachladiť v chladničke, kde zmes stuhne do želé podoby.

Týmto spôsobom vytvoríte chutný, lesklý a prirodzene pôsobiaci preliv, ktorý vašej torte dodá svieži vzhľad a skvelú chuť – a to všetko bez použitia klasickej želatíny.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.