Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáce jednoduché lístkové cesto

Listkove jednduche cesto.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Lístkové cesto –   vyžaduje čas, nemôžeme ho urobiť a hneď z neho piecť. Cesto si potrebuje odpočinúť aby boli z neho výborné a nadýchané koláčiky..

Čiže ak chceme pripravovať koláč, závin alebo inú dobrotku z domáceho lístkového cesta mali by sme na to myslieť dopred a včas si cesto nachystať…

Pre nedostatok času, lenivosť alebo strach, že ho pripraviť nezvládnete, existuje alternatíva kúpa hotového chladeného alebo mrazeného lístkového cesta..

Cesto je vyrobené z múky, soli, vody a samozrejme masla. Musíte pracovať rýchlo pretože maslo sa bude púšťať..

Tu cesto po vymiesení prekladáme..Vytvoríme z neho ,  prekladaný štvorec alebo obdĺžnik.

Rýchle lístkové cesto sa udržiava v chladničke 3-4 dni a môže byť aj zmrazené.

Pre 550 – 560 g cesta:

  • 250 g múky hladkej
  • 200 g studeného masla
  • 12 cl vody
  • 1/2 lyžičky jemnej soli

1 – Do misky si dáme preosiatu múku, soľ , maslo nakrájané na kúsky.

2 – Začnite hneď miesiť a postupne pridávajte vodu, kým z cesta nevymiesite loptu..Cesto lepí, je to normálne. Umiestnite ho na veľký hárok papiera na pečenie vytvorte štvorec ktorý po povrchu pomúčite.

Screenshot_30.jpg

Teraz cesto vyvaľkajte do obdĺžnika.

Screenshot_31.jpg

Teraz preložte cesto do jednej tretiny..

Screenshot_32.jpg

Následne preložte opačný koniec až ku kraju už preloženej časti.

Screenshot_33.jpg

Cesto si otočte o 90° ..

Screenshot_34.jpg

Takto otočené znovu vyvaľkajte a prekladajte znovu tak ako predtým ešte 4 x..

Nakoniec by ste mali získať tento tvar cesta.

Screenshot_35.jpg

Predtým ako cesto použijete na pečenie, malo y sa uležať v chladničke minimálne 2 hodiny, ale čím dlhšie tým lepšie..

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.