Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce karamelky z mikrovlnky: Jednoduché a lahodné

Domáce karamelky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce karamelky Foto: depositphotos.com
reklama:

Kto by si nechcel po dobrom obede alebo večeri dopriať niečo sladké na záver? Každý z nás má svoju obľúbenú maškrtu, no karamel patrí medzi tie, ktoré oslovia takmer každého. Jeho sladká, jemná chuť dokáže uspokojiť aj tých najnáročnejších milovníkov sladkostí.

Ak sa nebojíte experimentovať, pripravte si lahodný karamelový popcorn!

Karamel je naozaj pochúťka, no jeho príprava môže byť pre niektorých náročná. Preto je skvelé, keď si ho pripravíme vo forme karameliek, ktoré sa vám budú rozplývať na jazyku a ktorých príprava je nenáročná.

Prinášame vám recept na jednoduché domáce karamelky, na ktoré nepotrebujete veľa ingrediencií. Sme presvedčení, že nimi potešíte nielen seba, ale aj rodinu či priateľov.

Čo budete potrebovať:

  • 1/2 hrnčeka kukuričného alebo glukózového sirupu
  • 1/4 hrnčeka roztopeného masla
  • 1/2 hrnčeka kondenzovaného mlieka
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 hrnčeka bieleho cukru
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru

Ako postupovať:

Najprv všetky prísady dôkladne zmiešajte v miske. Následne dajte misku do mikrovlnky a nastavte na maximálny výkon na šesť minút. Každé dve minúty mikrovlnku zastavte a zmes poriadne premiešajte, aby sa ingrediencie dobre spojili.

Po skončení varenia zmes opatrne prelejte do nádoby, ktorú ste si predtým vystlali papierom na pečenie. Buďte veľmi opatrní, pretože zmes bude veľmi horúca. Odporúčame vám misku ihneď umyť, aby sa zabránilo zaschnutiu karamelu, ktorý by sa neskôr veľmi ťažko odstraňoval.

Karamelky nechajte tuhnúť niekoľko hodín pri izbovej teplote a potom ich vložte ešte na niekoľko hodín do chladničky. Keď budú pevné, nakrájajte ich na kocky pomocou horúceho noža.

Pozrite si aj videonávod:

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.