- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Škola varenia
- Domáce karamelky z mikrovlnky: Jednoduché a lahodné
Domáce karamelky z mikrovlnky: Jednoduché a lahodné
Kto by si nechcel po dobrom obede alebo večeri dopriať niečo sladké na záver? Každý z nás má svoju obľúbenú maškrtu, no karamel patrí medzi tie, ktoré oslovia takmer každého. Jeho sladká, jemná chuť dokáže uspokojiť aj tých najnáročnejších milovníkov sladkostí.
Ak sa nebojíte experimentovať, pripravte si lahodný karamelový popcorn!
Karamel je naozaj pochúťka, no jeho príprava môže byť pre niektorých náročná. Preto je skvelé, keď si ho pripravíme vo forme karameliek, ktoré sa vám budú rozplývať na jazyku a ktorých príprava je nenáročná.
Prinášame vám recept na jednoduché domáce karamelky, na ktoré nepotrebujete veľa ingrediencií. Sme presvedčení, že nimi potešíte nielen seba, ale aj rodinu či priateľov.
Čo budete potrebovať:
- 1/2 hrnčeka kukuričného alebo glukózového sirupu
- 1/4 hrnčeka roztopeného masla
- 1/2 hrnčeka kondenzovaného mlieka
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 hrnčeka bieleho cukru
- 1/2 hrnčeka hnedého cukru
Ako postupovať:
Najprv všetky prísady dôkladne zmiešajte v miske. Následne dajte misku do mikrovlnky a nastavte na maximálny výkon na šesť minút. Každé dve minúty mikrovlnku zastavte a zmes poriadne premiešajte, aby sa ingrediencie dobre spojili.
Po skončení varenia zmes opatrne prelejte do nádoby, ktorú ste si predtým vystlali papierom na pečenie. Buďte veľmi opatrní, pretože zmes bude veľmi horúca. Odporúčame vám misku ihneď umyť, aby sa zabránilo zaschnutiu karamelu, ktorý by sa neskôr veľmi ťažko odstraňoval.
Karamelky nechajte tuhnúť niekoľko hodín pri izbovej teplote a potom ich vložte ešte na niekoľko hodín do chladničky. Keď budú pevné, nakrájajte ich na kocky pomocou horúceho noža.