Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce mäsové guľky v paradajkovej omáčke: Tradičný recept, ktorý nikdy nesklame

Domáce mäsové guľky v paradajkovej omáčke: Tradičný recept, ktorý nikdy nesklame
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce mäsové guľky v paradajkovej omáčke: Tradičný recept, ktorý nikdy nesklame Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak hľadáte chutný, jednoduchý a cenovo dostupný obed, mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú skvelou voľbou. Tento pokrm má v sebe všetko – príjemne výraznú chuť, jednoduchú prípravu a možnosť variovať ho podľa vlastných predstáv. Navyše, je ideálny aj pre tých, ktorí dávajú prednosť mletému mäsu pred veľkými kusmi.

Prečo kombinovať hovädzie a bravčové?

Pri príprave guľôčok je dobré nesiahnuť po jednom type mäsa. Spojením bravčového (pre jeho šťavnatosť) a hovädzieho (pre silnejšiu chuť) vznikne vyvážená a chutná zmes, ktorú nie je potrebné príliš koreniť – najmä ak ju plánujete podávať s výraznou paradajkovou omáčkou.

Ako na to? Jednoduchý návod aj pre začiatočníkov:

  1. Základná zmes
    V mise premiešajte mleté mäso (ideálne zmes bravčového a hovädzieho), vajce, trochu soli a čerstvo mleté korenie. Ak obľubujete výraznejšie chute, môžete pridať nadrobno nasekanú cibuľu a trochu cesnaku.

  2. Správna konzistencia
    Na spevnenie hmoty stačí trocha strúhanky. Po premiešaní nechajte zmes pár minút odležať – vďaka tomu sa chute lepšie prepoja a mäso sa bude ľahšie tvarovať.

  3. Tvarovanie a tepelné spracovanie
    Zo zmesi odoberajte menšie porcie a tvarujte ich do guľôčok. Tie opečte na panvici s trochou oleja, kým nezískajú peknú farbu. Pokiaľ robíte väčšie množstvo, výhodnejšie je použiť rúru – guľky jednoducho rozložte na plech a upečte do zlatista.

  4. Záver v omáčke
    Opečené mäsové guľky napokon vložte do paradajkovej omáčky a nechajte krátko povariť. Mäso nasiakne chuťou omáčky a celý pokrm bude harmonický a lahodný.

Tento recept je ideálny na bežný obed či večeru a výborne sa hodí aj k cestovinám, knedli alebo ryži guľatej Mánya. Ak by si chcel aj recept na domácu paradajkovú omáčku, rád ti ho pripravím.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.