Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáce mäsové guľky v paradajkovej omáčke: Tradičný recept, ktorý nikdy nesklame

Domáce mäsové guľky v paradajkovej omáčke: Tradičný recept, ktorý nikdy nesklame
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce mäsové guľky v paradajkovej omáčke: Tradičný recept, ktorý nikdy nesklame Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak hľadáte chutný, jednoduchý a cenovo dostupný obed, mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú skvelou voľbou. Tento pokrm má v sebe všetko – príjemne výraznú chuť, jednoduchú prípravu a možnosť variovať ho podľa vlastných predstáv. Navyše, je ideálny aj pre tých, ktorí dávajú prednosť mletému mäsu pred veľkými kusmi.

Prečo kombinovať hovädzie a bravčové?

Pri príprave guľôčok je dobré nesiahnuť po jednom type mäsa. Spojením bravčového (pre jeho šťavnatosť) a hovädzieho (pre silnejšiu chuť) vznikne vyvážená a chutná zmes, ktorú nie je potrebné príliš koreniť – najmä ak ju plánujete podávať s výraznou paradajkovou omáčkou.

Ako na to? Jednoduchý návod aj pre začiatočníkov:

  1. Základná zmes
    V mise premiešajte mleté mäso (ideálne zmes bravčového a hovädzieho), vajce, trochu soli a čerstvo mleté korenie. Ak obľubujete výraznejšie chute, môžete pridať nadrobno nasekanú cibuľu a trochu cesnaku.

  2. Správna konzistencia
    Na spevnenie hmoty stačí trocha strúhanky. Po premiešaní nechajte zmes pár minút odležať – vďaka tomu sa chute lepšie prepoja a mäso sa bude ľahšie tvarovať.

  3. Tvarovanie a tepelné spracovanie
    Zo zmesi odoberajte menšie porcie a tvarujte ich do guľôčok. Tie opečte na panvici s trochou oleja, kým nezískajú peknú farbu. Pokiaľ robíte väčšie množstvo, výhodnejšie je použiť rúru – guľky jednoducho rozložte na plech a upečte do zlatista.

  4. Záver v omáčke
    Opečené mäsové guľky napokon vložte do paradajkovej omáčky a nechajte krátko povariť. Mäso nasiakne chuťou omáčky a celý pokrm bude harmonický a lahodný.

Tento recept je ideálny na bežný obed či večeru a výborne sa hodí aj k cestovinám, knedli alebo ryži guľatej Mánya. Ak by si chcel aj recept na domácu paradajkovú omáčku, rád ti ho pripravím.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.