Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce ovocné knedle jednoducho a bez vajíčok: Stačia len 3 suroviny

Domáce ovocné knedle jednoducho a bez vajíčok: Stačia len 3 suroviny
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce ovocné knedle jednoducho a bez vajíčok: Stačia len 3 suroviny Foto: depositphotos.com
reklama:

Niektoré jedlá dokážu prebudiť tie najkrajšie spomienky. Ovocné knedle k nim určite patria – pripomínajú letné dni, vôňu starej mamy v kuchyni a detskú radosť pri prvom súste sladkého ovocia zabaleného v mäkučkom ceste.

Receptov na ovocné knedle existuje neúrekom – môžu sa pripravovať z kysnutého, zemiakového, odpaľovaného či tvarohového cesta. Každé má svoje čaro, no ak hľadáte čo najjednoduchší spôsob, máme pre vás riešenie, ktoré zvládne každý. A čo je na tom najlepšie? Potrebujete len tri suroviny a žiadne vajíčko.

Rýchly recept na tvarohové cesto bez vajec

Ak nechcete tráviť v kuchyni celé dopoludnie a zároveň túžite po domácej dobrote, vyskúšajte tento jednoduchý trik. Na základné cesto na ovocné knedle vám postačí:

  • 250 gramov mäkkého tvarohu (ideálne neodtučneného),

  • 100 gramov detskej krupice (alternatívne hrubá múka),

  • štipka soli.

Na plnenie môžete použiť ovocie podľa sezóny – výborné sú jahody, čučoriedky, slivky, marhule či čerešne.

Ako na to krok za krokom:

  1. V miske zmiešajte tvaroh, krupicu a soľ. Rukami spracujte, kým nezískate hladké, kompaktné cesto.

  2. Cesto vyvaľkajte do valčeka a rozdeľte na sedem rovnakých kúskov.

  3. Každý diel rukou sploštite, do stredu vložte ovocie a vytvarujte guľku – knedlík by mal byť pevne uzavretý.

  4. Hotové knedle nechajte asi 15 minút odpočívať na doske.

  5. Medzitým si priveďte vodu do varu. Knedle opatrne vložte do hrnca, a keď sa po chvíli odlepia od dna, nechajte ich variť ešte 2 až 3 minúty po vyplávaní na povrch.

  6. Po uvarení ich ihneď sceďte.

Tip na podávanie:

Ešte teplé knedle posypte práškovým cukrom, pridajte strúhaný tvaroh a celé to prelejte roztopeným maslom. Chutia úžasne – a pritom ste ich pripravili úplne bez vajec aj bez komplikácií.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.