Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáce ovocné knedle jednoducho a bez vajíčok: Stačia len 3 suroviny

Domáce ovocné knedle jednoducho a bez vajíčok: Stačia len 3 suroviny
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce ovocné knedle jednoducho a bez vajíčok: Stačia len 3 suroviny Foto: depositphotos.com
reklama:

Niektoré jedlá dokážu prebudiť tie najkrajšie spomienky. Ovocné knedle k nim určite patria – pripomínajú letné dni, vôňu starej mamy v kuchyni a detskú radosť pri prvom súste sladkého ovocia zabaleného v mäkučkom ceste.

Receptov na ovocné knedle existuje neúrekom – môžu sa pripravovať z kysnutého, zemiakového, odpaľovaného či tvarohového cesta. Každé má svoje čaro, no ak hľadáte čo najjednoduchší spôsob, máme pre vás riešenie, ktoré zvládne každý. A čo je na tom najlepšie? Potrebujete len tri suroviny a žiadne vajíčko.

Rýchly recept na tvarohové cesto bez vajec

Ak nechcete tráviť v kuchyni celé dopoludnie a zároveň túžite po domácej dobrote, vyskúšajte tento jednoduchý trik. Na základné cesto na ovocné knedle vám postačí:

  • 250 gramov mäkkého tvarohu (ideálne neodtučneného),

  • 100 gramov detskej krupice (alternatívne hrubá múka),

  • štipka soli.

Na plnenie môžete použiť ovocie podľa sezóny – výborné sú jahody, čučoriedky, slivky, marhule či čerešne.

Ako na to krok za krokom:

  1. V miske zmiešajte tvaroh, krupicu a soľ. Rukami spracujte, kým nezískate hladké, kompaktné cesto.

  2. Cesto vyvaľkajte do valčeka a rozdeľte na sedem rovnakých kúskov.

  3. Každý diel rukou sploštite, do stredu vložte ovocie a vytvarujte guľku – knedlík by mal byť pevne uzavretý.

  4. Hotové knedle nechajte asi 15 minút odpočívať na doske.

  5. Medzitým si priveďte vodu do varu. Knedle opatrne vložte do hrnca, a keď sa po chvíli odlepia od dna, nechajte ich variť ešte 2 až 3 minúty po vyplávaní na povrch.

  6. Po uvarení ich ihneď sceďte.

Tip na podávanie:

Ešte teplé knedle posypte práškovým cukrom, pridajte strúhaný tvaroh a celé to prelejte roztopeným maslom. Chutia úžasne – a pritom ste ich pripravili úplne bez vajec aj bez komplikácií.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.