Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce ovocné želé cukríky: Jednoduchá sladkosť, ktorú deti milujú

Domáce ovocné želé cukríky: Jednoduchá sladkosť, ktorú deti milujú
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce ovocné želé cukríky: Jednoduchá sladkosť, ktorú deti milujú Foto: depositphotos.com
reklama:

Deti sladkosti milujú – o tom niet pochýb.

Ak však nechceš, aby do seba denne dostávali hromady cukru a umelých prísad, skús pripraviť sladkú maškrtu priamo doma. Ovocné želé cukríky zvládneš pripraviť rýchlo, s pár ingredienciami a bez výčitiek. Navyše, sú také chutné, že po nich radi siahnu aj dospelí.

Prečo si ich pripraviť doma

Klasickí gumoví medvedíci alebo želé cukríky z obchodu síce vyzerajú lákavo, no často obsahujú viac cukru, ako by si chcel(a) vidieť. Pri domácej výrobe máš všetko pod kontrolou – vieš, koľko cukru pridáš, aký džús použiješ a či cukríky osladíš vôbec. Výroba je navyše skvelá aktivita pre deti – rozvíja ich trpezlivosť a tvorivosť.

Čo budeš potrebovať

Na jednu menšiu dávku domácich želé cukríkov si priprav:

  • 90 g ovocnej šťavy alebo 100% džúsu
  • 10 g kryštálového cukru (ak nechceš sladké, pokojne vynechaj)
  • 9 g práškovej želatíny

Postup krok za krokom

  1. Ovocnú šťavu vlej do malého hrnca a prisyp cukor. Následne pridaj želatínu a nechaj ju 20 až 30 minút napučať.
  2. Po napučaní zmes jemne zohrej na nízkom plameni, aby sa želatína rozpustila. Neustále miešaj a sleduj teplotu – nesmie prekročiť 60 °C. Ak by sa zmes varila, želatína by stratila schopnosť tuhnúť. Ideálne je použiť vodný kúpeľ, kde máš teplotu lepšie pod kontrolou.
  3. Hotovú tekutú zmes nalej do silikónovej formy – napríklad do formičiek na cukríky či pralinky.
  4. Formu vlož do chladničky a nechaj cukríky niekoľko hodín stuhnúť.
  5. Po vybratí z formy ich ulož do uzatvárateľnej nádoby a uchovávaj v chladničke. Najlepšie chutia čerstvé – teda do dvoch dní od prípravy.

Tip: Ak máš formu s väčšími priehlbinkami (napr. na pralinky), nenapĺňaj ju po okraj. Cukríky budú mať ideálnu veľkosť, ak formu naplníš len do polovice.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.