Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáce pralinky: Tu je recept na sladké pokušenie pre všetkých milovníkov maškrtenia

Domáce pralinky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce pralinky: Tu je recept na sladké pokušenie pre všetkých milovníkov maškrtenia Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Ponorte sa do sveta čokoládových praliniek a staňte sa majstrom v ich výrobe priamo vo vašej kuchyni! Prinášame vám kompletného sprievodcu, ako vyrobiť tie najlahodnejšie domáce pralinky, ktoré rozpustia každý odpor.

  • Vytváranie domácich čokoládových praliniek je zábavný proces, ktorý zahŕňa výber kvalitných surovín a prípravu škrupín aj náplne.
    Kľúčové suroviny zahŕňajú rôzne druhy čokolády, lieskovoorieškovú pastu a kakaové maslo.
    Proces zahŕňa roztavenie čokolády, vytvorenie škrupín, prípravu náplne a finálne chladenie v chladničke.

Výroba domácich praliniek nie je len o sladkej odmene na konci, ale aj o radosti z procesu. Či už ste začiatočník, alebo pokročilý čokoládový alchymista, tento návod vás prevedie všetkými krokmi od výberu surovín až po finálnu dekoráciu.

Výber surovín je kľúčový

Kvalitné suroviny sú základom úspechu. Potrebujete 500 g mliečnej čokolády Alunga™, 15 g tmavej čokolády Inaya™, 100 g lieskovoorieškovej pasty, 50 g mandľovo-lieskoorieškovej pralinkovej pasty Favorites a 12 g kakaového masla Mycryo. Táto kombinácia surovín zaručí bohatú chuť a dokonalú konzistenciu vašich praliniek.

Príprava čokoládových škrupín

Začneme prípravou čokoládových škrupín. Roztavte mliečnu čokoládu v mikrovlnnej rúre a udržujte teplotu medzi 40 a 45 °C. Pomocou laserového teplomera a gumičkovej stierky zaisťujte, že je čokoláda rovnomerne prehriata. Potom pridajte kakaové maslo Mycryo a nechajte čokoládu vychladnúť na 28 ° C, čo je ideálne pre mliečnu čokoládu. Následne čokoládou vyplňte formičky na pralinky, ideálne s vlnitými kruhovými tvarmi.

Plnenie praliniek

Pre náplň zmiešajte tmavú a mliečnu čokoládu s kakaovým maslom a rozohrejte. Potom pridajte lieskovoorieškovú a mandľovo-lieskoorieškovú pastu. Pri teplote okolo 25 ° C prenesieme zmes do cukrárskeho vrecka a naplníme ním škrupiny. Nechajte ich chladiť, až náplň stuhne, a potom zakryte zvyšnou čokoládou. Nechajte pralinky vychladnúť a stuhnúť v chladničke, kým sa neoddelia od formy.

Zdroj: meilleurduchef.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.