Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce pralinky: Tu je recept na sladké pokušenie pre všetkých milovníkov maškrtenia

Domáce pralinky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce pralinky: Tu je recept na sladké pokušenie pre všetkých milovníkov maškrtenia Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Ponorte sa do sveta čokoládových praliniek a staňte sa majstrom v ich výrobe priamo vo vašej kuchyni! Prinášame vám kompletného sprievodcu, ako vyrobiť tie najlahodnejšie domáce pralinky, ktoré rozpustia každý odpor.

  • Vytváranie domácich čokoládových praliniek je zábavný proces, ktorý zahŕňa výber kvalitných surovín a prípravu škrupín aj náplne.
    Kľúčové suroviny zahŕňajú rôzne druhy čokolády, lieskovoorieškovú pastu a kakaové maslo.
    Proces zahŕňa roztavenie čokolády, vytvorenie škrupín, prípravu náplne a finálne chladenie v chladničke.

Výroba domácich praliniek nie je len o sladkej odmene na konci, ale aj o radosti z procesu. Či už ste začiatočník, alebo pokročilý čokoládový alchymista, tento návod vás prevedie všetkými krokmi od výberu surovín až po finálnu dekoráciu.

Výber surovín je kľúčový

Kvalitné suroviny sú základom úspechu. Potrebujete 500 g mliečnej čokolády Alunga™, 15 g tmavej čokolády Inaya™, 100 g lieskovoorieškovej pasty, 50 g mandľovo-lieskoorieškovej pralinkovej pasty Favorites a 12 g kakaového masla Mycryo. Táto kombinácia surovín zaručí bohatú chuť a dokonalú konzistenciu vašich praliniek.

Príprava čokoládových škrupín

Začneme prípravou čokoládových škrupín. Roztavte mliečnu čokoládu v mikrovlnnej rúre a udržujte teplotu medzi 40 a 45 °C. Pomocou laserového teplomera a gumičkovej stierky zaisťujte, že je čokoláda rovnomerne prehriata. Potom pridajte kakaové maslo Mycryo a nechajte čokoládu vychladnúť na 28 ° C, čo je ideálne pre mliečnu čokoládu. Následne čokoládou vyplňte formičky na pralinky, ideálne s vlnitými kruhovými tvarmi.

Plnenie praliniek

Pre náplň zmiešajte tmavú a mliečnu čokoládu s kakaovým maslom a rozohrejte. Potom pridajte lieskovoorieškovú a mandľovo-lieskoorieškovú pastu. Pri teplote okolo 25 ° C prenesieme zmes do cukrárskeho vrecka a naplníme ním škrupiny. Nechajte ich chladiť, až náplň stuhne, a potom zakryte zvyšnou čokoládou. Nechajte pralinky vychladnúť a stuhnúť v chladničke, kým sa neoddelia od formy.

Zdroj: meilleurduchef.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.