Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce sugo na pizzu: jednoduchý recept z čerstvých rajčín

Domáce sugo na pizzu: jednoduchý recept z čerstvých rajčín
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce sugo na pizzu: jednoduchý recept z čerstvých rajčín Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak má pizza naozaj zažiariť, nesmie na nej chýbať poctivá rajčinová omáčka. Práve tá určuje, či bude výsledok obyčajný alebo nezabudnuteľný. Dobrá správa je, že príprava nie je vôbec zložitá – základom sú kvalitné rajčiny a pár bežných surovín, ktoré má väčšina z nás doma.

Prečo sa oplatí robiť sugo doma

Kupované omáčky často obsahujú príliš veľa soli alebo cukru. Keď si sugo pripravíte sami, máte pod kontrolou nielen chuť, ale aj kvalitu použitých surovín. Navyše si ho môžete dochutiť presne podľa seba a použiť nielen na pizzu, ale aj do cestovín či ako základ na rôzne zapekané jedlá.

Domáce sugo vydrží v chladničke niekoľko dní, takže sa oplatí pripraviť ho viac naraz. Ak ho chcete mať poruke dlhšie, pokojne ho zamrazte alebo zavarte do pohárov.

Postup prípravy krok za krokom

  1. Rajčiny ako základ chuti
    Najlepšie je siahať po sladučkých letných rajčinách zo záhrady. Ak nemáte čerstvé, alternatívou sú lúpané rajčiny z konzervy – tie bývajú prirodzene sladšie a menej kyslé.

  2. Dusenie do správnej konzistencie
    Rajčiny nasekajte alebo rozmixujte. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, krátko orestujte a potom prisypte rajčiny. Nechajte ich pomaly bublať, kým omáčka nezhustne a nezíska plnú, zaoblenú chuť.

  3. Dochutenie bylinkami
    Sugo potrebuje soľ, štipku čerstvo mletého korenia a bylinky. Najčastejšie sa používa bazalka a oregano, ale pokojne experimentujte. Ak sú rajčiny kyslejšie, stačí malá lyžička cukru na vyrovnanie chutí.

  4. Správna hustota
    Hotová omáčka má byť hustá tak, aby sa neroztekala po ceste. Vychladnuté sugo natrite na pripravené cesto, pridajte mozzarellu, šunku, zeleninu alebo akékoľvek obľúbené ingrediencie a dajte piecť.

Tajomstvo výnimočnej pizze

Suroviny na pizzu sa dajú meniť podľa chuti, no práve rajčinové sugo je to, čo ju drží pohromade. Je to malý detail, ktorý odlišuje priemernú pizzu od takej, ktorú si budete chcieť zopakovať znova. A keďže sa pripravuje rýchlo a jednoducho, oplatí sa mať vždy porciu v chladničke alebo mrazničke.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.