- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Domáce tortilly bez váľania
Domáce tortilly bez váľania
Že si radi kupujete pšeničné tortilly? Naučte sa s nami tieto jednoduché domáce placky, ktoré budete mať hotové do 20 minút a na prípravu nepotrebujete ani valček.
Ingrediencie pre:
4 tortilly
Na tortilly
160 g hladkej múky
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky cukru múčka
250 ml vlažnej vody
1 lyžička oleja
Či už sa vám stane, že vám dôjdu kupované, alebo sa chcete ukázať pred rodinou či známymi, tieto domáce tortilly z niekoľkých málo surovín si zamilujete. Cenovo vás vyjdú lacnejšie ako kupované, na prípravu nepotrebujete ani valček a do 20 minút máte hotovo. Skvele sa hodí ako na slano, tak aj na sladko. Záleží na vás, ako si ich obložíte.
Postup
01.
Začnite tým, že dáte do misky múku, pridajte soľ a cukor, zamiešajte a následne pridajte vlažnú vodu (do 30 ° C) a olej.
02.
Zmes dobre premiešajte tak, aby vám vzniklo hladké tekuté cesto. Zmes nechajte cca 10 minút odpočinúť pri izbovej teplote.
03.
Z cesta naberajte naberačkou jednotlivé porcie a tvorte väčšie placky na suchej, rozpálenej, teflónovej panvici (podobne, ako by ste robili palacinky).
04.
Opekajte na stredne silnom plameni z oboch strán, kým sa nezačnú tvoriť pľuzgiere na plackách. Priebežne ich obracajte a kontrolujte.
05.
Hotové tortilly (zo zmesi by vám mali vyjsť 4 veľké tortilly) skladajte na seba a zakrývajte navlhčenou utierkou, aby zostali krásne vláčne. Servírujte podľa chuti – na slano aj na sladko.
Zdroj: www.prozeny.cz