Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci hrnčekový perník: jednoduchá dobrota, ktorá zahreje a rozvonia domov

Domáci hrnčekový perník: jednoduchá dobrota, ktorá zahreje a rozvonia domov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci hrnčekový perník: jednoduchá dobrota, ktorá zahreje a rozvonia domov Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak hľadáte dezert, ktorý sa pripraví rýchlo, chutí skvelo a rozvonia celú kuchyňu, hrnčekový perník je presne to, čo potrebujete.

Kombinácia kakaa a perníkového korenia vytvorí tú typickú vôňu, ktorá navodí pocit tepla a domácej pohody – ideálne počas chladných jesenných či zimných dní. Tento koláčik si získa každého, od detí až po starých rodičov.

Prečo siahnuť po hrnčekových receptoch

Hrnčekové recepty sú vďaka svojej jednoduchosti záchranou pre každého, kto nemá času nazvyš. Žiadne váženie ingrediencií, len pár bežných surovín a pár minút práce – a voňavý koláč je v rúre. Navyše, perník je veľmi vďačný základ, ktorý môžete doladiť podľa nálady – či už pridaním orechov, hrozienok, džemu alebo čokoládovej polevy.

Recept na mäkučký a voňavý hrnčekový perník

Potrebujete:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 vajce
  • 1 balíček prášku do perníka
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice kakaa
  • voliteľne hrsť nasekaných orechov alebo hrozienok

Na vymastenie plechu použite trošku tuku a hrubú múku, prípadne papier na pečenie.
Na ozdobu sa hodí marmeláda, čokoládová poleva a trochu strúhaného kokosu.

Postup krok za krokom:

  1. Do väčšej misy nasypte preosiatu múku, pridajte cukor, vanilkový cukor, kakao a prášok do perníka. Všetko dôkladne premiešajte.
  2. Prilejte mlieko, olej a rozšľahané vajce. Cesto premiešajte, až kým nebude hladké a bez hrudiek.
  3. Tip: Ak chcete mať cesto dokonale jemné, použite metličku alebo ručný mixér.
  4. Podľa chuti môžete pridať nasekané orechy či hrozienka.
  5. Hotové cesto vylejte na pripravený plech a rovnomerne rozotrite.
  6. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút. Správne prepečenie skontrolujte špajľou – ak sa na ňu cesto nelepí, koláč je hotový.
  7. Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu na polevu.
  8. Upečený perník nechajte chvíľu vychladnúť, potrite ho obľúbeným džemom, polejte čokoládou a nakoniec posypte kokosom.

Nechajte polevu stuhnúť, nakrájajte na kocky a podávajte.

Malý tip na záver

Ak máte radi šťavnatejšie koláče, môžete do cesta pridať lyžicu džemu alebo trochu jablkového pyré. Perník bude ešte vláčnejší a voňavejší.

Užite si kúsok domácej pohody pri šálke čaju a vôni perníka, ktorý sa rozplýva na jazyku.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.