Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci jahodový sorbet: Osvieženie, ktoré zvládnu pripraviť aj deti!

Domáci jahodový sorbet: Osvieženie, ktoré zvládnu pripraviť aj deti!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci jahodový sorbet: Osvieženie, ktoré zvládnu pripraviť aj deti! Foto: depositphotos.com
reklama:

Letné horúčavy priam lákajú na niečo chladené a ovocné. Zatiaľ čo tradičné zmrzliny zo smotany, cukru a vajec môžu pôsobiť luxusne, ich príprava býva časovo náročná. Ak túžite po rýchlej a ľahkej alternatíve, siahnite po ovocnom sorbete. Tento jednoduchý dezert bez mliečnych produktov zvládnete za pár minút – a zapojiť môžete aj deti.

Čo je vlastne sorbet?


Sorbet je ľadový dezert vyrobený z ovocnej zmesi, vody a sladidla. Neobsahuje žiadne mliečne prísady, preto je ideálny pre ľudí s intoleranciou na laktózu alebo pre tých, ktorí si chcú len odľahčiť jedálniček. Chuť ovocia vynikne naplno a vďaka pár kvapkám citrónovej šťavy je výsledok osviežujúci a svieži. Niektorí pridávajú aj trochu želatíny, aby mal sorbet jemnejšiu konzistenciu a nerozpúšťal sa tak rýchlo.

Ako na domácu jahodovú verziu?


Príprava je rýchla, nenáročná a postačí vám len niekoľko základných surovín:

Čo budete potrebovať:

  • čerstvé jahody

  • cukor (alebo alternatívne med či sirup)

  • citrónová šťava (voliteľné)

  • studená voda

  • mixér

Postup krok za krokom:

  1. Jahody poriadne umyte. Väčšie kusy môžete nakrájať na menšie, aby sa lepšie spracovali.

  2. Vložte ich do mixéra alebo vysokej nádoby, ak používate tyčový mixér.

  3. Prislaďte podľa chuti – klasicky cukrom, alebo skôr medom či javorovým sirupom pre jemnejšiu verziu.

  4. Ak máte po ruke citrón, pár kvapiek šťavy výborne zvýrazní chuť.

  5. Mixujte, kým nevznikne hladká zmes.

  6. Podľa potreby pridajte trochu studenej vody, aby konzistencia nebola príliš hustá.

  7. Hotovú zmes rozdeľte do uzatvárateľných nádob alebo menších kelímkov a vložte do mrazničky.

Tip na lepšiu textúru:

Aby výsledný sorbet nebol príliš tvrdý, odporúča sa každú hodinu ho premiešať – ideálne 2 až 3 razy počas mrazenia. Môžete použiť lyžicu alebo opäť mixér, čím zabezpečíte jemnejšiu a nadýchanejšiu štruktúru.

Vyskúšajte aj iné varianty


Rovnaký postup môžete uplatniť pri akomkoľvek sezónnom ovocí – skúste napríklad maliny, mango, broskyne alebo lesné plody. Vytvoríte si tak osvieženie na mieru podľa toho, čo máte práve doma.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.