Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci kurací popcorn: rýchla maškrta, ktorá vás dostane

Domáci kurací popcorn: rýchla maškrta, ktorá vás dostane
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci kurací popcorn: rýchla maškrta, ktorá vás dostane Foto: depositphotos.com
reklama:

Kuracie kúsky zohriate v teplovzdušnej fritéze sa môžu zmeniť na prekvapivo skvelý snack – najmä ak ich obalíte v nadýchanej panko strúhanke.

A keď k nim pridáte sladko-štipľavú polevu, vyčarujete občerstvenie, ktoré zmizne zo stola skôr, ako stihnete povedať „dobrú chuť“.

Mnoho ľudí obľubuje jedlá s chrumkavým obalom – či už sú to rezne, krevety alebo zeleninové kúsky. Panko strúhanka zohráva v takýchto receptoch hlavnú rolu. V našich končinách sa kedysi spoliehali najmä na obyčajnú strúhanku zo starého pečiva, ale panko si postupne podmanila kuchyne po celom svete.

Čo je vlastne panko?

Slovo „panko“ sa skladá z dvoch japonských výrazov: pan (chlieb) a ko (drobky). Je to špeciálna strúhanka z bieleho chleba bez kôrky. Chlieb sa najskôr upečie, nakrája na vločky a vysuší, až potom sa z neho vytvoria typické väčšie kúsky – nie prach ako pri klasickej strúhanke. Výsledkom je odľahčený chrumkavý povrch, ktorý nepôsobí mastne.

Pôvod panka súvisí so západným vplyvom na japonskú kuchyňu počas obdobia Meidži. Reštaurácie ponúkali novinky ako krokety či vyprážané ryby — a práve na ich povrchu vznikol názov panko. Kedysi bolo drahé a importované, preto si ho kuchári začali vyrábať sami. Dnes sa vyžaduje nielen perfektná farba a chrumkavosť, ale aj minimálne nasiaknutie olejom. Aj preto je ideálne pre prípravu v air fryeri.

A teraz si z neho pripravíme malý zábavný snack – kurací popcorn.

Recept na kurací popcorn so sladko-pikantnou omáčkou

Suroviny:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 vajce
  • 120 g panko strúhanky
  • 3 PL kukuričného škrobu
  • 2 ČL mletej sladkej papriky
  • 1 ČL cesnakového prášku
  • 1/2 ČL sušenej cibule
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL čierneho korenia

Na polevu:

  • 75 g medu
  • 2 PL srirachy
  • 1 PL jablčného octu

Postup krok za krokom:

  1. Kuracie prsia nakrájame na malé pravidelné kúsky.
  2. Vajíčkom si pripravíme „lepidlo“ — jednoducho ho rozmiešame v miske.
  3. Zvlášť zmiešame panko, škrob, papriku, cesnak, sušenú cibuľu, soľ aj korenie.
  4. Každý kúsok mäsa prehodíme najprv vo vajci a potom v sypkej zmesi, aby pekne priľnula.
  5. Poukladáme do air fryera a pri teplote 180 °C pečieme asi 15 minút do zlata.
  6. Medzičasom si pripravíme pikantno-sladký preliv — med, srirachu a ocot rozmiešame dohladka.
  7. Čerstvo upečený popcorn prelejeme omáčkou alebo ju ponúkneme ako dip.

Tip na záver:
Ak máte radi výraznejšiu chuť, trochu omáčky si nechajte zvlášť a počas jedenia si kúsky namáčajte — chuť bude intenzívnejšia.

Keď raz vyskúšate túto domácu verziu, ten kupovaný vám už asi nebude chýbať. Jednoduchá príprava, minimum tuku a maximálne chrumkanie — tomu sa odolať nedá.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.