Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci marhuľový koláč: Letný dezert, ktorý očarí chuťou aj jednoduchosťou

Domáci marhuľový koláč: Letný dezert, ktorý očarí chuťou aj jednoduchosťou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáci marhuľový koláč: Letný dezert, ktorý očarí chuťou aj jednoduchosťou Foto: depositphotos.com
reklama:

Marhule patria k letu rovnako ako vôňa čerstvo upečeného koláča. Ak hľadáte rýchly, nenáročný a pritom chutný recept, tento marhuľový koláč s posýpkou vám určite padne vhod. Výborne sa hodí k poobednej káve, ale zvládne byť aj záchranou pri nečakanej návšteve.

Prečo siahnuť práve po ovocnom koláči?


Je to klasika, ktorá nikdy nesklame. Príjemne vláčne cesto, šťavnaté ovocie a jemne chrumkavá vrchná vrstva vytvárajú dokonalú kombináciu chutí. Navyše, využijete sezónne marhule zo záhrady alebo trhu a nič nevyjde nazmar.

Čo budete potrebovať:

Na cesto:

  • 120 gramov masla

  • 100 gramov kryštálového cukru

  • 350 gramov polohrubej múky

  • 1 balíček prášku do pečiva

  • 250 až 300 mililitrov mlieka

  • čerstvé marhule bez kôstok

  • maslo a hrubá múka na plech (alebo papier na pečenie)

Na posýpku:

  • 100 gramov hrubej múky

  • 70 gramov cukru

  • 70 gramov masla

Ako na to:

  1. Pripravte si plech
    Ak používate klasický plech, vymažte ho maslom a vysypte hrubou múkou, aby sa koláč neprilepil. Prípadne ho môžete vystlať papierom na pečenie.

  2. Vytvorte posýpku
    V mise prstami zmiešajte múku, cukor a maslo, až kým nevznikne sypká, mierne hrudkovitá hmota.

  3. Vymiešajte cesto
    Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom do peny. Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a za stáleho miešania prilievajte mlieko, kým nedosiahnete hladké, hustejšie cesto.

  4. Koláč zostavte
    Cesto rovnomerne rozotrite na plech. Navrch poukladajte polovice marhúľ reznou stranou nahor. Nakoniec ovocie bohato zasypte pripravenou posýpkou.

  5. Pečenie
    Vložte koláč do rúry vyhriatej na 160 °C a pečte približne pol hodiny. Či je hotový, otestujete zapichnutou špajdľou – po vytiahnutí by mala byť suchá.

Sladký tip na záver:

Aj keď je tento koláč jednoduchý na prípravu, výsledok pôsobí vždy ako domáci poklad. Hodí sa nielen na bežné dni, ale aj na nedeľné popoludnia, keď chcete potešiť rodinu niečím tradičným. Vyskúšajte ho raz a uvidíte, že sa stane stálicou vášho receptára.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.