- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Domáci „syr“ z tvarohu
Domáci „syr“ z tvarohu
Pokiaľ milujete farmárske výrobky, vyskúšajte si domáci „syr“ z tvarohu. Na výrobu potrebujete len 4 suroviny a výsledok vás milo prekvapí.
Ingrediencie pre:
1 bochník
2 balenia mäkkého tvarohu
2 ks vajcia
1 lyžička soli
1/2 lyžičky jedlej sódy
V recepte používam slovo „syr“ v úvodzovkách, pretože vzhľadom na to, že do zmesi pridávame vajcia, ide skôr o syrovú alternatívu.
01.
Začnite tým, že mäkký tvaroh zmiešate s vajcom, soľou a jedlou sódou.
Tip: Do zmesi môžete ďalej pridať bylinky či korenie ako sušený cesnak alebo chilli.
02.
Rozmixujte najlepšie tyčovým mixérom (ušetríte tak riad) a zmes dajte variť do hrnca na 15 minút. Občas premiešajte.
03.
Voda sa odparí a zostane tuhšia časť. Vzniknutú zmes dajte do gázy (tú kúpite v lekárni) a nechajte chvíľu odkvapkať v sitku. Budú stačiť približne 2 minúty.
04.
Nakoniec dajte vzniknutú zmes do ľubovoľnej nádoby podľa toho, aký výsledný tvar „syra“ preferujete.
05.
„Syr“ nechajte vychladnúť pri izbovej teplote a následne ho dajte najlepšie cez noc do chladničky zatuhnúť. Výsledný kúsok by mal vážiť okolo 400 g.
Zdroj: www.prozeny.cz