- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Škola varenia
- Extra rýchle lievance
Extra rýchle lievance
reklama:
Tieto nekysnuté lievance pripravíte rýchlo a jednoducho podľa tohto receptu. Namiesto droždia sa používa prášok do pečiva, čo výrazne urýchľuje prípravu. Recept je navyše jednoduchý vďaka „hrnkovému“ meraniu surovín. Nadýchané malé lievančeky chutia skvelo s marmeládou, sladkým tvarohom a šľahačkou alebo kyslou smotanou.
Suroviny na 4 porcie
Cesto:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 4 lyžice kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 1 hrnček mlieka
- 2 lyžice oleja
Ďalej potrebujeme:
- olej na vyprážanie
Na ozdobenie:
- marmeláda
- šľahačka
- sladký tvaroh
Postup prípravy:
- Všetky suroviny na cesto dôkladne premiešame, aby sme získali hladkú konzistenciu.
- Na rozpálený olej v lievanečníku alebo na panvici kladieme polievkovou lyžicou malé lievančeky (počas smaženia značne narastú). Olej treba priebežne dolievať.
- Lievančeky smažíme na miernom ohni z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
Ako smažiť lievance:
Hotové lievančeky servírujeme na tanieri a podľa chuti ozdobíme marmeládou, šľahačkou alebo sladkým tvarohom.
reklama: