
- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Famózne vlastnosti obyčajného póru
Famózne vlastnosti obyčajného póru

Pór sa stal novou celebritou medzi zdravou výživou! Táto zelenina prekvapuje svojimi famóznymi vlastnosťami, ktoré môžu naozaj prospieť vášmu zdraviu. Na čo sa presne hodí a čo netradičné si z neho môžete uvariť?
Potrebujete povzbudiť svoj mozog a zároveň si pochutnať na niečom zdravom? Pór vás zavedie do sveta neuveriteľných chutí a pritom dodá vášmu telu mnoho živín. Získajte tip na lahodný recept a objavte, čo všetko vám pór môže ponúknuť!
Ako si vypestovať pór zo semien u vás doma? To sa dozviete vo videu:
Zázračný liek na unavený mozog a nervový systém
Ak sa cítite unavení a vyčerpaní, môže byť na vine nedostatok fosforu, ktorý je kľúčový pre činnosť mozgu a nervových tkanív. Namiesto toho, aby ste siahli po sladkých kolesových nápojoch plných cukru a nežiaducich látok, zvoľte pór! Ten poskytuje skvelú alternatívu na doplnenie fosforu bez škodlivých zložiek.
Zelenina plná vitamínov, minerálov a probiotík
Podľa jimejinak.cz je pór bohatý na antioxidanty, vitamíny A, C a E, kyselinu listovú a minerály, ako sú vápnik, draslík, fosfor, zinok, selén a mangán. Navyše je skvelým zdrojom probiotík, ktoré podporujú zdravie našich čriev. Pripraviť si ho môžete na mnoho spôsobov, využiť sa dá v teplej aj studenej kuchyni.
Recept od nutričnej poradkyne
Vyskúšajte recept od nutričnej poradkyne Mgr. Zuzany Douchovej. Uvarte si klasicky zemiaky a medzitým pripravte lososa: umyte, osušte, pokvapkajte citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a potrite olejom. Lososa opečte na panvici alebo ho dajte piecť do rúry na 180-200 °C.
Teraz prichádza na rad vytúžený pór. Pokrájajte ho na kolieska, zmiešajte s nariedenou ricottou, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Všetko spoločne orestujte na oleji a nechajte krátko prevariť. Mňam!!
Zdroj: prostreno.cz, jimejinak.cz, zuzanadouchova.cz, www.dumazahrada.cz