Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Famózne vlastnosti obyčajného póru

Famózne vlastnosti obyčajného póru
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Famózne vlastnosti obyčajného póru Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Pór sa stal novou celebritou medzi zdravou výživou! Táto zelenina prekvapuje svojimi famóznymi vlastnosťami, ktoré môžu naozaj prospieť vášmu zdraviu. Na čo sa presne hodí a čo netradičné si z neho môžete uvariť?

Potrebujete povzbudiť svoj mozog a zároveň si pochutnať na niečom zdravom? Pór vás zavedie do sveta neuveriteľných chutí a pritom dodá vášmu telu mnoho živín. Získajte tip na lahodný recept a objavte, čo všetko vám pór môže ponúknuť!

Ako si vypestovať pór zo semien u vás doma? To sa dozviete vo videu:

Zázračný liek na unavený mozog a nervový systém

Ak sa cítite unavení a vyčerpaní, môže byť na vine nedostatok fosforu, ktorý je kľúčový pre činnosť mozgu a nervových tkanív. Namiesto toho, aby ste siahli po sladkých kolesových nápojoch plných cukru a nežiaducich látok, zvoľte pór! Ten poskytuje skvelú alternatívu na doplnenie fosforu bez škodlivých zložiek.

Zelenina plná vitamínov, minerálov a probiotík

Podľa jimejinak.cz je pór bohatý na antioxidanty, vitamíny A, C a E, kyselinu listovú a minerály, ako sú vápnik, draslík, fosfor, zinok, selén a mangán. Navyše je skvelým zdrojom probiotík, ktoré podporujú zdravie našich čriev. Pripraviť si ho môžete na mnoho spôsobov, využiť sa dá v teplej aj studenej kuchyni.

Recept od nutričnej poradkyne

Vyskúšajte recept od nutričnej poradkyne Mgr. Zuzany Douchovej. Uvarte si klasicky zemiaky a medzitým pripravte lososa: umyte, osušte, pokvapkajte citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a potrite olejom. Lososa opečte na panvici alebo ho dajte piecť do rúry na 180-200 °C.

Teraz prichádza na rad vytúžený pór. Pokrájajte ho na kolieska, zmiešajte s nariedenou ricottou, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Všetko spoločne orestujte na oleji a nechajte krátko prevariť. Mňam!!

Zdroj: prostreno.cz, jimejinak.cz, zuzanadouchova.cz, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.