- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Fánky ako páperie
Fánky ako páperie
reklama:
Suroviny
- 200 ml kyslej smotany
- 0,5 sódy bikarbóny
- 1 vajce
- 3 lyžice cukru
- štipka soli
- 2 lyžice oleja
- 390 g hladkej múky
- Na vysmážanie:
- olej
- Na posypanie:
- práškový cukor
reklama: (6461514841)
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte kyslú smotanu so sódou bikarbónou vo veľkej miske, potom pridajte všetky ingrediencie a premiešajte. Ako poslednú postupne pridávame múku. Potom ručne premieste .
2. Krok
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm. Z cesta vykrajujeme kosoštvorce, do stredu kosoštvorcov urobíme zárez a jeden roh cez stred pretiahneme ..
3. Krok
Všetky ich vyprážame na rozpálenom oleji a občas ich otočíme. Keď sú usmažené do peknej zlatej farby, vyberte ich na kuchynskú papierovú utierku aby nasiakla prebytočný olej. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
reklama: