- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Fantastická desaťminútová bábovka: Stačí zmiešať šálku ovsených vločiek a banán
Fantastická desaťminútová bábovka: Stačí zmiešať šálku ovsených vločiek a banán
Bábovky sa dajú robiť na množstvo spôsobov. Citrónová, maková, orechová, klasická mramorová, s polevou aj bez polevy. Počuli ste ale o výbornej zdravej bábovke z ovsených vločiek? Máte ju hotovú ani nie za desať minút a chutí úžasne. Pozrite.
Tento recept je vhodný pre všetkých, ktorí majú maškrtný jazyk, ale chcú zároveň jesť zdravo. Bábovka z ovsených vločiek je neuveriteľne ľahká na prípravu, neobsahuje žiadnu múku a chutí priamo božsky. Ovsené vločky sú skvelý zdroj energie a živín. Ovos je jednou z najzdravších obilnín a vločky z neho neobsahujú žiadny lepok, takže pre všetkých, ktorí majú alergiu na lepok, je tento recept úplne bezpečný. Navyše v sebe obsahujú veľa vitamínov, hlavne vitamín D, ktorý je nesmierne dôležitý pre udržanie zdravých kostí, antioxidantov, ktoré chránia vaše bunky a znižujú riziko ochorenia na rakovinu, a vlákniny, ktorá má na starosť zdravie vašich čriev. Tieto vločky vám dokonca pomôžu pri chudnutí, pretože neobsahujú prakticky žiadne cukry, a tiež znižujú riziko srdcových ochorení, takže pre vaše telo prináša samé výhody.
Video recept na výbornú bábovku a sušienky nájdete na Youtube kanále wie man alles kocht:
Bábovka hotová za 10 minút
Ako prvé nasypte 220 gramov ovsených vločiek do mixéra a rozmixujte. Pripravte si formu, v ktorej budete vašu bábovku piecť a vymažte ju olivovým olejom, aby vám potom pekne z formy bez ťažkostí vykĺzla. Nasypte rozmixované ovsené vločky do misky. Vezmite si dve jablká, čím väčšie, tým lepšie a nakrájajte ich, pokojne aj so šupkou, na menšie plátky. Vhoďte ich do mixéra a vytlačte k nim citrónovú šťavu. Rozmixujte tak, aby bola konzistencia jabĺk stále ľahko viditeľná a pridajte k vločkám.
Vajcia a vanilka
Rozklepnite do zmesi dve vajcia, pridajte trošku vanilkového extraktu a dôkladne premiešajte. Potom si vezmite jeden banán. Ten olúpte a nakrájajte prvé pozdĺžne a potom ešte vertikálne, aby vám vznikli naozaj malé, tenké kúsočky. Ešte pridajte 80 gramov brusníc a mandlí a potom všetko pridajte k zmesi ovsených vločiek a jabĺk. Opäť dôkladne premiešajte.
Máte hotovo
Túto zmes stačí už iba dať do formy a potom do rúry. Bábovku pečte po dobu 40 minút pri teplote 180 stupňov. Teraz môžete servírovať a chváliť sa svojmu okoliu s výbornou, nenáročnou a hlavne zdravou bábovkou. Dobrú chuť!
Zdroje: www.ochutnejorech.cz, www.nejrecept.cz, www.ireceptar.cz