- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Škola varenia
- Fantastická syrová nátierka na hrianky: Chutí lepšie ako tatarák!
Fantastická syrová nátierka na hrianky: Chutí lepšie ako tatarák!
Aký tatarák máte najradšej? Viete, že môžete pochúťku podobnú tataráku urobiť aj zo syra? Ochutnajte fantastickú syrovú nátierku na hrianky. Je hotová bleskom a chutí skvele.
Syrová nátierka na hrianky
Ak milujete originálny tatarák, potom vás určite nič nepresvedčí, že syrová verzia je lepšia. Ale aj to môže byť skvelý nápad, ako urobiť nátierku na hrianky, po ktorej sa budú všetci olizovať. Predsa len aj syr má svoje prednosti. Je podstatne lacnejšia a tento variant môžete bez problémov ponúknuť komukoľvek v rodine.
Pozrite, ako jednoducho tatarák zo syra pripraviť a potom môžete posúdiť aj prípravu ďalších druhov tatarákov.
Viete, že tatarák môže byť aj falošný?
Tatársky biftek je zo surového hovädzieho pomletého mäsa, ktoré je dochutené radom korenia a omáčok. Avšak hovädzie mäso vždy bolo drahé v porovnaní so všetkými ostatnými druhmi mäsa a radom bežných ingrediencií. Aj preto ste sa možno už stretli s falošným tatarákom.
Základom sú v tomto prípade varené zemiaky, ktoré síce nepripomínajú mäso ani z ďaleka, ale je to zeleninová hmota, ktorú je možné okoreniť. Šikovný kuchár to zvládne tak majstrovsky, že rozdiel je len veľmi nepatrný – a stravníkov často oblafne bez jedinej poznámky k chuti či konzistencii pripraveného tataráku.
Rovnako ako tatarák z mäsa, ani falošný tatarák nie je vyložene vhodný pre deti. Síce neobsahuje tepelne neupravené mäso, ale surové vajcia je aj v tomto druhu tataráku, rovnako ako mnoho omáčok a korenia.
Vynikajúci tatarák z rybieho mäsa
Ďalej ale od podfukov a náhradiek. Delikatesou je tatarák z lososa alebo tuniaka. Je významne jemnejšia, fantasticky sa hodí k bruschettám alebo na opečený toast ak vínu. Tatarák z rybieho mäsa je veľmi decentný a medzi chuťami vyniká predovšetkým čerstvý kôpor, ktorý sa k rybám skvele hodí.
Na prípravu je potrebný najemno nakrájaný losos a šalotka. Do rybieho tataráku sa hodia aj kapary, ktoré majú príjemne kyslastú chuť, pár kvapiek citrónovej alebo limetkovej šťavy, trocha soli, korenia a olivového oleja.
Zdroje: bestrecepty.cz, prima.iprima.cz, ireceptar.cz