Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Farebné brownie lízanky

Farebné brownie lízanky
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Farebné brownie lízanky Foto: klient

Sladké a chutné čokoládové lízanky pre každého drobca.

Farebné brownie lízanky
Farebné brownie lízankyFoto: klient

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 2 tabuľky horkej čokolády
  • ¾ kocky masla
  • ¼ hrnčeka cukru
  • 6 lyžíc horkého kakaa
  • oplátky Masterwafer dr Gerard
  • štipka soli
  • 2 lyžice mascarpone
  • tabuľka bielej alebo horkej čokolády
  • farebné posýpky na ozdobu, strúhaný kokos, alebo posekané sušené ovocie
  • paličky na nanuky alebo dlhé drevené špajdle

Postup

  1. V kastróliku rozpustite maslo spolu s 2 tabuľkami horkej čokolády a nechajte vychladnúť.
  2. Vajcia s cukrom miešajte v miske s mixérom na vysokých otáčkach, kým sa nevytvorí biela a nadýchaná hmota. Potom pridajte múku, kakao, soľ. Znížte otáčky mixéra a hneď premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Do hmoty nalejte rozpustené maslo s čokoládou a vymiešajte na vláčne cesto.
  3. Cesto vylejte na nízky plech vyložený papierom na pečenie a pečte zhruba 25 minút pri 180 stupňoch. Hotový koláč má byť chrumkavý na povrchu a vnútri jemne vlhký.
  4. Po vychladnutí cesto preložte do misy, pridajte mascarpone a nadrobené oplátky Masterwafer a rukami vytvarujte do vláčnej hmoty. Vytvárajte malé guľôčky a ukladajte ich na malý plech vyložený papierom na pečenie.
  5. 5 Vložte na hodinu do chladničky.
  6. Vo vodnom kúpeli osobitne rozpustite čokolády (bielu čokoládu treba prestať ohrievať hneď po rozpustení, inak vám stvrdne).
  7. Do každej guľky z cesta vsuňte paličku namočenú v čokoláde – bude lepšie držať – a znovu odložte do chladničky na približne 30-40 minút.
  8. Ešte raz rozpustite čokoládu a v mištičkách alebo tanierikoch pripravte posýpky. Pripraviť si môžete aj pinzetu, ktorá sa zíde na presné zdobenie lízaniek.
  9. Každú lízanku polejte čokoládou (tu sa veľmi dobre osvedčí aj široký nôž bez zúbkovania so zaobleným hrotom) a naneste posýpku.
  10. Hotové lízanky vložte do pohárov a na ďalšiu hodinu odložte do chladničky.
  11. Dobrú chuť !
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.