- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Farebné brownie lízanky
Farebné brownie lízanky
Sladké a chutné čokoládové lízanky pre každého drobca.
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 1 hrnček cukru
- 2 tabuľky horkej čokolády
- ¾ kocky masla
- ¼ hrnčeka cukru
- 6 lyžíc horkého kakaa
- oplátky Masterwafer dr Gerard
- štipka soli
- 2 lyžice mascarpone
- tabuľka bielej alebo horkej čokolády
- farebné posýpky na ozdobu, strúhaný kokos, alebo posekané sušené ovocie
- paličky na nanuky alebo dlhé drevené špajdle
Postup
- V kastróliku rozpustite maslo spolu s 2 tabuľkami horkej čokolády a nechajte vychladnúť.
- Vajcia s cukrom miešajte v miske s mixérom na vysokých otáčkach, kým sa nevytvorí biela a nadýchaná hmota. Potom pridajte múku, kakao, soľ. Znížte otáčky mixéra a hneď premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Do hmoty nalejte rozpustené maslo s čokoládou a vymiešajte na vláčne cesto.
- Cesto vylejte na nízky plech vyložený papierom na pečenie a pečte zhruba 25 minút pri 180 stupňoch. Hotový koláč má byť chrumkavý na povrchu a vnútri jemne vlhký.
- Po vychladnutí cesto preložte do misy, pridajte mascarpone a nadrobené oplátky Masterwafer a rukami vytvarujte do vláčnej hmoty. Vytvárajte malé guľôčky a ukladajte ich na malý plech vyložený papierom na pečenie.
- 5 Vložte na hodinu do chladničky.
- Vo vodnom kúpeli osobitne rozpustite čokolády (bielu čokoládu treba prestať ohrievať hneď po rozpustení, inak vám stvrdne).
- Do každej guľky z cesta vsuňte paličku namočenú v čokoláde – bude lepšie držať – a znovu odložte do chladničky na približne 30-40 minút.
- Ešte raz rozpustite čokoládu a v mištičkách alebo tanierikoch pripravte posýpky. Pripraviť si môžete aj pinzetu, ktorá sa zíde na presné zdobenie lízaniek.
- Každú lízanku polejte čokoládou (tu sa veľmi dobre osvedčí aj široký nôž bez zúbkovania so zaobleným hrotom) a naneste posýpku.
- Hotové lízanky vložte do pohárov a na ďalšiu hodinu odložte do chladničky.
- Dobrú chuť !