- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Fašiangové bobíky výborne nahradia tradičné šišky či fánky
Fašiangové bobíky výborne nahradia tradičné šišky či fánky
K tradičnému fašiangovému pečivu nepatrí iba božie milosti, šišky alebo fánky. Sladkou pochúťkou sú tiež báječné fašiangové bobíky, ktoré veľmi ľahko pripravíte z iba troch surovín. Vyskúšajte nasledujúci recept na fašiangové bobíky a výsledok si budete rozhodne pochvaľovať.
Fašiangové bobíky sú chutnými šľahačkovými cukrovinkami z troch surovín
Ak hľadáte rýchlu a chutnú náhradu za fašiangové šišky, vyskúšajte fašiangové bobíky. Recept na toto sladké fašiangové pečivo je veľmi jednoduchý, pretože ho pripravíte z iba troch surovín.
Fašiangové bobíky sú veľmi chutné šľahačkové pečivo, ktoré sa na rozdiel od šišiek nesmaží vo vrstve oleja, ale pečie v rúre. Fašiangové bobíky si skúste pripraviť podľa nasledujúceho receptu. Zaručujeme, že sa vám rozplynú na jazyku.
Ingrediencie na fašiangové bobíky
- 430 gramov hladkej múky
- 250 mililitrov 33-percentnej šľahačky
- 1 zmäknutá hera
Na obalenie: kombinácia práškového a vanilkového cukru, alebo kombinácia práškového a škoricového cukru
Príprava fašiangových bobíkov krok za krokom
- Múku, heru a šľahačku spracujte na hladké cesto.
- Z hotového cesta v ruke vyvaľujte malé guličky, ktoré postupne skladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Fašiangové bobíky pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia do zlatista (približne 20-30 minút).
- Fašiangové bobíky ešte za tepla obaľujte v zmesi práškového a vanilkového cukru, alebo v zmesi práškového a škoricového cukru.