Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Fazuľa na tanieri: chutné nápady, ako ju zaradiť do bežnej kuchyne

Fazuľa na tanieri: chutné nápady, ako ju zaradiť do bežnej kuchyne
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Fazuľa na tanieri: chutné nápady, ako ju zaradiť do bežnej kuchyne Foto: depositphotos.com
reklama:

Fazuľa patrí medzi potraviny, na ktoré si musíme trochu počkať.

Nevytiahne nás z hladu tak rýchlo ako rožok so šunkou, pretože pred varením potrebuje svoj čas vo vode. Možno aj preto mnohí váhajú, či ju zaradiť do jedálnička. No odmeniť sa vie viac než veľkoryso a bola by večná škoda ju ignorovať.

Ľudia sa často obávajú aj nafukovania. Dá sa tomu však vyhnúť, keď fazuli doprajeme správny postup prípravy. Keď ju pripravíme rozumne, ponúkne nám výživu, ktorá by si zaslúžila potlesk na otvorenej scéne.

Kam s fazuľou v kuchyni?

Táto malá biela alebo farebná kráska zvládne oveľa viac, než by ste čakali. Dokáže jedlo zahustiť, pridať mu slušnú porciu bielkovín aj vlákniny a pritom ho udržať bez lepku. Tu je pár overených kulinárskych scén, kde fazuľa hrá hlavnú rolu:

Hrejivé polievky
Keď prídu sychravé dni, fazuľa nás vie krásne zasýtiť a zahreje lepšie ako sveter navyše. V polievke vytvorí krémovú štruktúru a príjemnú, jemnú chuť. Stačí základ zo zeleniny, troška trpezlivosti a výsledok zahreje dušu aj bruško.

Šaláty, ktoré nie sú len listová nuda
Máte uvarenú fazuľu navyše? Premeňte ju na súčasť šalátu. Dodá mu energiu aj remeselný „orieškový“ tón. Skvelo sa kombinuje napríklad s tuniakom, rukolou a štipkou horčice v zálievke. Z obyčajného šalátu sa razom stáva plnohodnotné jedlo.

Fazuľa v omáčke namiesto mäsa
Kto potrebuje mäso, keď fazuľa vie zahrať rovnaký part? Najmä v jemných smotanových omáčkach, aké pripomínajú tradičnú kôprovú. Pridajte zemiaky a vajíčko a máte jedlo, ktoré zasýti robotníka aj víkendového gurmána.

Pikantné zmesi pre milovníkov ohnivých chutí
Chilli con carne či mexická zmes sú dôkazom, že fazuľa si užíva spoločnosť korenín. Na panvicu cibuľa, trochu slaninky, paradajkový základ, zelenina a fazuľa. Výsledok? Jedlo s charakterom, ktoré rozhodne nezapadne do šedi všedného dňa.

Pomazánka na rýchle raňajky aj večeru
Máte chuť na niečo natierateľné? Fazuľa sa dá jednoducho rozmixovať na nátierku a dochutiť podľa fantázie. Uvarená, či z konzervy, vždy nájde svoje miesto na krajci chleba alebo pri zeleninovom snacku.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.