Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Focaccia, ktorá vás očarí: Objavte tajomstvo jemnej a nadýchanej chuti

Focaccia, ktorá vás očarí: Objavte tajomstvo jemnej a nadýchanej chuti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Focaccia, ktorá vás očarí: Objavte tajomstvo jemnej a nadýchanej chuti Foto: depositphotos.com
reklama:

Chcete upiecť focacciu, ktorá bude nielen lahodná, ale aj nadýchaná a plná chuti? Tento recept vám prezradí, ako dosiahnuť dokonalú textúru, ktorá vás prenesie do slnečných krajín Stredomoria. Focaccia je jednoduchý a chutný chlieb, ktorý aj bez náročných techník môže vyzerať ako majstrovské dielo. Ideálny je pre tých, ktorí milujú autentické domáce pečivo s výraznou chuťou.

Potrebné ingrediencie:

  • 400 ml teplej vody
  • 6 g sušeného droždia
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 500 g chlebovej múky
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja (plus na potretie a plech)
  • Hrubá soľ na posypanie

Postup:

  1. Aktivácia droždia: V hlbšej miske zmiešajte teplú vodu, sušené droždie a cukor. Nechajte zmes stáť asi 5 minút, aby sa droždie aktivovalo a začalo penivo pracovať.
  2. Príprava cesta: V inej miske premiešajte múku a soľ. Potom do tejto zmesi pridajte pripravený kvások. Miešajte vareškou, kým sa nevytvorí lepivé cesto.
  3. Pridanie oleja: Do cesta postupne vmiešajte olivový olej. Pokračujte v miešaní, kým olej úplne neprepustí cesto.
  4. Kysnutie: Zakryte misku čistou utierkou a nechajte cesto kysnúť asi 30 minút, kým nezväčší objem.
  5. Tvarovanie a opakované odpočívanie: Cesto jemne potiahnite mokrými rukami z okrajov a preložte do stredu. Tento krok zopakujte ešte dvakrát s 30-minútovými prestávkami medzi jednotlivými prekladmi.
  6. Príprava plechu: Plech dôkladne potrite olivovým olejom a preneste naň cesto. Jemne ho roztiahnite po celej ploche plechu. Potom ho opäť zakryte a nechajte odpočívať 30 minút.
  7. Tvarovanie povrchu: Na povrchu cesta vytvorte typické priehlbiny prstami. Posypte ho hrubou soľou a v prípade chuti pridajte aj čerstvé bylinky, ako napríklad rozmarín.
  8. Pečenie: Rúru predhrejte na 230 °C. Focacciu pečte asi 20 minút, až kým sa na povrchu neobjaví zlatistá farba a cesto nebude chrumkavé. Po upečení ju preneste na mriežku, aby sa ochladila.

Tento recept na focacciu je ideálny pre každú príležitosť. Je to skvelý doplnok k polievkam, šalátom alebo jednoducho ako chutná maškrta, ktorú si môžete vychutnať samostatne. Focaccia, ktorá je plná chuti a krásne nadýchaná, sa stane vaším obľúbeným domácim pečivom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.