Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Francúzske zemiaky so smotanou a údeným mäsom

Francúzske zemiaky so smotanou a údeným mäsom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Francúzske zemiaky so smotanou a údeným mäsom Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Francúzske zemiaky robí každá rodina inak..Tento recept ale určite ako inšpiráciu uvítajú ako ostrieľaní milovníci obľúbeného pokrmu, tak aj úplní začiatočníci: nedá sa na ňom nič pokaziť. A pritom si skvele pochutnáte. Tak sa do toho pustite!

Ingrediencie pre:
4 porcie

1/2 lyžičky mletej rasce
1/4 lyžičky korenia
1 lyžička soli
1 lyžica oleja
200 g tvrdého syra
200 ml smotany na varenie 12%
2 ks vajcia
300 g údeného mäsa
1 ks cibuľa
1 kg zemiakov

Najlepšie na francúzskych zemiakoch je, že do nich môžete pridať čokoľvek, na čo máte chuť – alebo čo je práve po ruke. Nemáte tvrdý syr na posyp? Použite mozzarellu. Chýba vám smotana na varenie? Nevadí! Skvele poslúži aj kyslá. A údené mäso ľahko nahradíte mäkkou salámou alebo pikantnou klobáskou.
Postup
01.

Zemiaky uvarte v osolenej vode do polomäkka, sceďte a nechajte vychladnúť. Potom ich olúpte a nakrájajte na kocky. Údené mäso alebo šunku nakrájajte na malé kocky a cibuľu na kolieska. Všetko zľahka premiešajte.

02.

Rúru zapnite na 200 °C. Vo veľkej mise rozšľahajte vajíčka a postupne do nich vmiešajte kysličku alebo smotanu na varenie. Do vajíčok pridajte korenie, ktorým chcete zemiaky ochutiť, dostane sa tak najľahšie do všetkých vrstiev pokrmu.

Tip: Čo sa týka smotany, vyskúšajte postupne sladkú aj kyslú, každá dá jedlu trochu iný nádych a oboje je vážne dobré!
03.

Zapekaciu misku vymažte trochou oleja alebo kúskom masla a vsypte do nej zemiaky premiešané s mäsom a cibuľkou. Zalejte pripravenú vaječno-smotanovou zmesou.

04.

Syr nastrúhajte nahrubo a pripravené zemiaky ním posypte. Zapekaciu misku vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 25 minút, až povrch zozlatne a vajíčka stuhnú. Podávajte so zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.