- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Od vás
- Francúzsky jablkový koláč
Francúzsky jablkový koláč
reklama:
Dnes na skúšku francúzsky jablkový. Nevyzerá veľmi lákavo a pripomína skôr pizzu, ale chuťovo veľmi dobrý
Suroviny:
- 100g hladkej múky
- 100g polohrubej múky
- 100g zmäknutého masla
- 1 vajíčko
- štipka soli
- 30g práškového cukru
- 2 lyžice vody
Postup:
- Vypracujeme cesto a dáme na 15 minút do chladničky.
- Zatiaľ na plátky narežeme 600g jabĺk.
- Cesto vyberieme, vyváľkame do okrúhleh formy a okraje vytiahneme hore.
- Poukladáme jablká, polejeme 50g rozpusteného masla a 2 lyžicami trstinového cukru.
- Ja som pridala aj škoricový cukor.
- Dáme piecť 40min. pri 170°C.
- Pripravíme si marhuľový džem s 3 lyžicami rumu, vymiešame.
- Po 40 minútach vyberieme, potrieme pripravenou zmesou a vložíme naspäť na 10 minút, no teplotu zvýšime na maximum.
reklama: