Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Gaštanový krém, ktorý rozvonia kuchyňu: maškrta na chlieb aj do dezertov

Gaštanový krém, ktorý rozvonia kuchyňu: maškrta na chlieb aj do dezertov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Gaštanový krém, ktorý rozvonia kuchyňu: maškrta na chlieb aj do dezertov Foto: depositphotos.com
reklama:

Pečené gaštany sú jesenná klasika, no čo ak z nich vykúzlime niečo ešte lepšie?

Tento hladký, jemne sladký krém z jedlých gaštanov je ideálny spoločník k pečivu, koláčom či palacinkám. Dokáže však zaujať aj ako nečakaný dar – len nezabudnite, že si pýta chlad a rýchlu konzumáciu.

Suroviny

  • 500 g jedlých gaštanov
  • 300 ml mlieka
  • 200 g cukru
  • 4 lyžice kakaa
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Štvorlístok základných ingrediencií dopĺňa kakao. Chuť možno posunúť ešte ďalej pridaním škorice, vanilky, posekaných lieskovcov alebo kvapky rumu. Pokojne sa pohrajte aj s náhradami, napríklad mlieko nahradiť kokosovým olejom alebo cukor sladidlom ako datľový sirup. Nech už zvolíte čokoľvek, krém skladujte v chladničke a doprajte si ho v priebehu pár dní.

Ako na to

1. Gaštany do rúry
Pred pečením narežte šupku každého gaštanu do tvaru krížika. Poukladajte ich na plech a šup s nimi do rúry vyhriatej na 200 °C. Stačí 20 až 25 minút, kým šupka nezačne praskať a gaštanová dužina získava jemný žltkastý tón. Po vytiahnutí plech krátko prikryte utierkou, aby išlo lúpanie rýchlejšie.

2. Mixovanie na jemnú pastu
Ošúpané gaštany dajte do mixéra spolu s mliekom (príp. kokosovým olejom), cukrom, vanilkovým extraktom a kakaom. Mixujte, až kým nezískate hladký krém. Ak je hustota príliš tuhá, pridajte trochu mlieka. Krém by mal držať tvar, no zároveň sa ľahko rozotierať.

Zmes naplňte do čistých sterilizovaných pohárov, dobre uzavrite a schovajte v chladničke. Najlepšie chutí čerstvý, preto nemeškajte s ochutnávaním.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.