Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hit leta: domáci malinový džem bez semienok – hotový za pár minút!

Hit leta: domáci malinový džem bez semienok – hotový za pár minút!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hit leta: domáci malinový džem bez semienok – hotový za pár minút! Foto: depositphotos.com
reklama:

Máte chuť na niečo sladké, rýchle a poctivé? Domáci malinový džem je presne to, čo potrebujete. Hodí sa na chlieb, palacinky aj do bieleho jogurtu a možno sa pristihnete, že ho vyjedáte priamo z pohára. A to najlepšie? Zaobídete sa bez chemických prísad, zbytočne veľa cukru a najmä – bez otravného chrumkania semienok medzi zubami.

V obchodoch často natrafíme na džemy plné sladidiel, konzervantov a tvrdých zrniek, ktoré kazia dojem z ovocia. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť malinový džem doma, rýchlo a jednoducho, s prirodzene jemnou textúrou, ktorú si zamilujete.

Čo budete potrebovať:

  • 500 g malín (čerstvých alebo rozmrazených)

  • 2 až 3 lyžice medu alebo trstinového cukru

  • šťava z polovice citróna

Ako na to:

  1. Príprava ovocia
    Maliny dôkladne umyte, ak sú čerstvé. V prípade mrazených počkajte, kým úplne rozmrznú. Potom ich roztlačte vidličkou alebo ich rozmixujte na hladké pyré.

  2. Zbavenie sa semienok
    Pyré preceďte cez jemné sitko. Pomocou stierky alebo lyžice postupne pretlačte čo najviac ovocnej hmoty. Všetky semienka a šupky zostanú v sitku – výsledkom bude krásne hladké malinové pretlak.

  3. Dochucovanie
    Do prepasírovaných malín pridajte čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu. Osladzujte postupne – začnite s dvoma lyžicami medu alebo cukru a doladíte podľa chuti.

  4. Krátke varenie
    Zmes prelejte do malého hrnca a zohrievajte na miernom ohni. Keď začne bublať, znížte teplotu a za pravidelného miešania varte 20 až 25 minút. Sledujte, ako sa z ovocnej šťavy stáva džem – postupne zhustne a stmavne.

  5. Skúška správnosti
    Kúsok džemu kvapnite na chladný tanier. Ak si drží tvar a nerozteká sa, máte hotovo. Ak je ešte príliš riedky, nechajte ho variť o niekoľko minút dlhšie.

  6. Zaváranie
    Ešte horúci džem nalejte do čistých, vyvarených pohárov. Uzatvorte, otočte hore dnom a nechajte postáť 10 minút. Takto sa viečko pevne zatiahne a džem vydrží dlhšie. Skladujte v chlade a tme.

Ako si ho najlepšie vychutnať?

Tento džem si zaslúži viac než len obyčajné pečivo – pridajte ho do raňajkových kaší, zamiešajte do jogurtu alebo použite ako ovocnú plnku do koláčov a palaciniek. Jemná textúra bez semienok z neho robí výnimočný zážitok aj pre tých, ktorí inak malinový džem nemusia.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.