- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Horúca čokoláda s červeným vínom
Horúca čokoláda s červeným vínom
Možno aj vy v zime občas riešite, či sa práve zahriať sladučkou horúcou čokoládou, alebo radšej koreneným zvarákom. Ak je pre vás tento súboj často nerozhodný, určite oceníte náš dnešný recept. Spojte oboje do úžasne lahodnej kombinácie.
Ingrediencie pre:
4 porcie
70 g čokolády 60%
1 lyžica kakaa
1,5 lyžice trstinového cukru
1/2 lyžičky škorice
1/4 lyžičky mletého kardamómu
2 hrnčeky plnotučného mlieka
1 hrnček červeného vína
Postup
01.
Nalámanú čokoládu dajte do rajnice. Pridajte kakao, cukor a korenie, zalejte mliekom a pozvoľna priveďte do varu.
02.
Keď mlieko buble, začnite metlou poriadne miešať, až sa kúsky úplne rozpustia a vznikne pekne hutná horúca čokoláda. Podľa chuti môžete pridať ešte trochu cukru, sladkú chuť podčiarkne aj štipka vanilky, pokiaľ ju máte radi.
03.
Hotovú horúcu čokoládu odstavte z platne a prilejte do nej ohriate, ale varom neprešlé červené víno – lepšie je voliť sladké alebo polosuché, ideálne tiež veľmi ovocné, ako je napríklad Merlot alebo Zweigeltrebe. V tejto fáze už by sa nápoj nemal prevariť, došlo by k vyprchaniu alkoholu!
Zdroj: www.prozeny.cz