
- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Hrnčeková bábovka s lekvárom
Hrnčeková bábovka s lekvárom

Hrnčeková bábovka? Vylepšite ju marmeládou a s chuťou servírujte! Uvidíte, ako taká malá drobnosť povznesie tak obľúbený dezert až na vrchol.
Ingrediencie pre:
1 bábovku
3 ks vajcia
3/4 hrnčeka cukru krupica
1 vrecko vanilkového cukru
3/4 hrnčeka oleja
1 hrnček mlieka
2 hrnčeky polohrubej múky
3 lyžice kakaa
5 lyžíc marmelády
1 vrecúško prášku do pečiva
Táto sa vždy podarí a vďaka marmeláde, ktorú zamiešate do cesta, bude tiež náramne vláčna. Preto s marmeládou nešetrite.
Postup
01.
Vajcia v mise utrite s cukrom, pridajte vanilkový cukor, prášok do pečiva, olej, mlieko a nakoniec aj múku. Cesto dobre spracujte a zhruba 5/6 prelejte do pripravenej formy na bábovku. Vo zvyšku rozmiešajte kakao.
02.
Na cesto vo forme potom položte lyžičky marmelády dookola, prelejte kakaovým cestom a druhým koncom varešky cesto zvrchu prepichajte (až dole) tak, aby ste vytvorili mramorovanie. Dajte piecť na 50 minút pri 180 °C.
03.
Či je bábovka hotová, vyskúšajte zapichnutím špajle do cesta. Pokiaľ zostane po vytiahnutí čistá, múčnik je hotový. Než bábovku vyklopíte z formy, nechajte ju mierne prechladnúť. Pred servírovaním ju ešte môžete pocukrovať.
Zdroj: www.prozeny.cz