- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Hrnčeková maková bábovka z 8 ingrediencií
Hrnčeková maková bábovka z 8 ingrediencií
Táto bábovka je parádne vláčna aj tretí deň (hoci tak dlho málokedy vydrží), suroviny nemusíte vážiť a výsledok je famózny.
Ingrediencie pre:
1 bábovku
Cesto
1/2 hrnčeka oleja
1 hrnček cukru krupica
2 ks vajcia
1 hrnček celého maku
2,5 hrnčeka hladkej múky
1 balíček prášku do pečiva
3/4 hrnčeka mlieka
1 hrsť vlašských orechov
Postup
Rozhodne sa nebojte celého maku – vďaka nemu je bábovka nielen plná živín a chuti, ale aj krásne chrumkavá.
01.
Rúru vyhrejte na 150 ° C, orechy nasekajte najemno a formu vymažte tukom a vysypte hrubou múkou alebo ešte lepšie strúhankou. S tou je bábovka ešte chrumkavejšia. Hrnček použite s obsahom asi 220 ml.
02.
Všetky suroviny potom jednoducho premiešajte, len mlieka prípadne dajte o niečo viac – záleží na savosti múky, niekedy je treba celý hrnček. Vlejte do formy a pečte asi hodinu alebo až je špajľa zapichnutá do cesta po vytiahnutí suchá.
03.
Nechajte vychladnúť vo forme, potom vyklopte.
04.
Pred podávaním môžete ešte pocukrovať.
Tip: Vlašské orechy sa k maku až prekvapivo dobre hodia, ale ak ich nemáte radi alebo trpíte alergiou, vymeňte ich za mandle.
Zdroj: www.prozeny.cz