Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hubový guláš: jednoduchý recept na sýty obed z darov lesa

Hubový guláš: jednoduchý recept na sýty obed z darov lesa
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hubový guláš: jednoduchý recept na sýty obed z darov lesa Foto: depositphotos.com
reklama:

Lesy sú aj na konci leta plné húb a bola by škoda ich nevyužiť. Ak hľadáte jedlo, ktoré vás zasýti a zároveň krásne rozvonia kuchyňu, hubový guláš je stávka na istotu. Kombinuje tradičný gulášový základ s bohatou chuťou húb a pripravíte ho bez zdĺhavého nakupovania – väčšinu surovín totiž určite máte doma.

Tento recept sa hodí vždy, keď potrebujete navariť vo väčšom množstve a nechcete sa trápiť so zložitou prípravou. Jednoducho, pár hrstí húb, pár bežných ingrediencií a na stole máte teplý a poctivý obed.

Suroviny, ktoré budete potrebovať

  • čerstvé huby

  • 1–2 cibule

  • 2 strúčiky cesnaku

  • vývar (zeleninový alebo mäsový)

  • lyžicu bravčovej masti

  • hladkú múku

Na dochutenie sa hodí sladká paprika, rasca, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.

Postup prípravy krok za krokom

  1. Príprava základných surovín – cibuľu olúpte a nakrájajte najemno. Huby starostlivo očistite a nakrájajte na väčšie kúsky. Cesnak prelisujte.

  2. Zápražka – v hrnci roztopte masť a opečte na nej cibuľu dohneda. Prisypte múku a miešajte, kým nezíska zlatistý odtieň.

  3. Korenie a vývar – do základu vsypte papriku, krátko ju opečte a hneď zalejte studeným vývarom. Obsah hrnca poriadne rozmiešajte metličkou, aby nevznikli hrudky.

  4. Huby a dusenie – pridajte huby, cesnak a zvyšné korenie. Hrniec prikryte a nechajte všetko dusiť, kým huby nezmäknú.

  5. Úprava hustoty – guláš môžete zahustiť (potom ho treba variť ešte aspoň 20 minút) alebo naopak zriediť ďalšou dávkou vývaru.

  6. Podávanie – pred servírovaním posypte guláš kolieskami čerstvej cibule a podávajte s knedľou alebo s krajcom domáceho chleba.

Praktická rada

Ak nemáte čerstvé huby, pokojne siahnite po mrazených, sušených či sterilizovaných. Počítať treba len s tým, že príprava sa mierne líši – napríklad sušené huby je dobré vopred namočiť, aby zmäkli a uvoľnili svoju chuť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.