Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hustá fazuľová polievka s koreňovou zeleninou

Hustá fazuľová polievka s koreňovou zeleninou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hustá fazuľová polievka s koreňovou zeleninou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Husté strukovinové polievky hravo zastúpia hlavný chod. Odborníci na výživu vám povedia, že obsahujú kvalitné rastlinné bielkoviny, vlákninu, minerály, vitamíny a mnoho ďalších zdraviu prospešných látok. A rovnako dôležité je, že sú veľmi chutné, zaženú smäd aj hlad a nezruinujú rodinný rozpočet.

Ingrediencie pre:
5 porcií

3 lyžice oleja
1 ks cibuľa
2 ks mrkvy
1 ks koreňového petržlenu
1/4 ks zeleru
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica paradajkového pretlaku
1,5 l hovädzieho vývaru
1 konzerva bielej fazule sterilizované
1 lyžička soli
1 štipka čerstvo mletého korenia
1 lyžica octu 8%
1 lyžička údené papriky
1 lyžička čerstvého tymiánu
1 lyžička majoránky

Na podávanie

4 lyžice parmezánu

Postup
01.

Cibuľu nakrájajte nadrobno a umytú a olúpanú koreňovú zeleninu na menšie kocky či na kolieska.
02.

V hrnci rozohrejte olej a cibuľu krátko osmažte. Až spriehľadní, pridajte koreňovú zeleninu, osoľte, okoreňte a krátko orestujte. Až sa zelenina rozvonia, pridajte prelisovaný cesnak a už ho len krátko premiešajte v horúcom tuku.

03.

K zelenine pridajte pretlak a papriku. Dobre, ale len krátko ich rozmiešajte v zeleninovom základe a zalejte vývarom. Pridajte tymian, priveďte do varu a pomaly varte asi 10 minút, až zelenina čiastočne zmäkne.

Tip: Kosti, odrezky z mäsa, umyté šupky a vňate zo zeleniny priebežne odkladajte do krabičky. Až sa ich nazbiera dostatok, pripravte z nich jednoduchý vývar zadarmo a zamrazte ho. Je skoro zadarmo a vylepší takmer každé jedlo.

04.

Do hrnca pridajte prepláchnutú fazuľu a povarte ich 5–10 minút. Potom zberačkou odoberte asi tretinu polievky a zvyšok rozmixujte tyčovým mixérom na hladkú krémovú hmotu. Vráťte do hrnca nerozmixovanú zeleninu, podľa chuti pridajte ešte strúčik prelisovaného cesnaku, rozomnutú majoránku a trochu octu a už len krátko prehrejte. Podávajte ihneď s krajcom chleba alebo opečeným pečivom.

Tip: Polievku môžete na tanieri vylepšiť trochou strúhaného parmezánu, voňavým pestom alebo nasekanými zelenými vňaťami.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.