Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hustá fazuľová polievka s koreňovou zeleninou

Hustá fazuľová polievka s koreňovou zeleninou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hustá fazuľová polievka s koreňovou zeleninou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Husté strukovinové polievky hravo zastúpia hlavný chod. Odborníci na výživu vám povedia, že obsahujú kvalitné rastlinné bielkoviny, vlákninu, minerály, vitamíny a mnoho ďalších zdraviu prospešných látok. A rovnako dôležité je, že sú veľmi chutné, zaženú smäd aj hlad a nezruinujú rodinný rozpočet.

Ingrediencie pre:
5 porcií

3 lyžice oleja
1 ks cibuľa
2 ks mrkvy
1 ks koreňového petržlenu
1/4 ks zeleru
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica paradajkového pretlaku
1,5 l hovädzieho vývaru
1 konzerva bielej fazule sterilizované
1 lyžička soli
1 štipka čerstvo mletého korenia
1 lyžica octu 8%
1 lyžička údené papriky
1 lyžička čerstvého tymiánu
1 lyžička majoránky

Na podávanie

4 lyžice parmezánu

Postup
01.

Cibuľu nakrájajte nadrobno a umytú a olúpanú koreňovú zeleninu na menšie kocky či na kolieska.
02.

V hrnci rozohrejte olej a cibuľu krátko osmažte. Až spriehľadní, pridajte koreňovú zeleninu, osoľte, okoreňte a krátko orestujte. Až sa zelenina rozvonia, pridajte prelisovaný cesnak a už ho len krátko premiešajte v horúcom tuku.

03.

K zelenine pridajte pretlak a papriku. Dobre, ale len krátko ich rozmiešajte v zeleninovom základe a zalejte vývarom. Pridajte tymian, priveďte do varu a pomaly varte asi 10 minút, až zelenina čiastočne zmäkne.

Tip: Kosti, odrezky z mäsa, umyté šupky a vňate zo zeleniny priebežne odkladajte do krabičky. Až sa ich nazbiera dostatok, pripravte z nich jednoduchý vývar zadarmo a zamrazte ho. Je skoro zadarmo a vylepší takmer každé jedlo.

04.

Do hrnca pridajte prepláchnutú fazuľu a povarte ich 5–10 minút. Potom zberačkou odoberte asi tretinu polievky a zvyšok rozmixujte tyčovým mixérom na hladkú krémovú hmotu. Vráťte do hrnca nerozmixovanú zeleninu, podľa chuti pridajte ešte strúčik prelisovaného cesnaku, rozomnutú majoránku a trochu octu a už len krátko prehrejte. Podávajte ihneď s krajcom chleba alebo opečeným pečivom.

Tip: Polievku môžete na tanieri vylepšiť trochou strúhaného parmezánu, voňavým pestom alebo nasekanými zelenými vňaťami.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.