Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablčné knedličky len z dvoch surovín: rýchla dobrota, ktorá prekvapí

Jablčné knedličky len z dvoch surovín: rýchla dobrota, ktorá prekvapí
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jablčné knedličky len z dvoch surovín: rýchla dobrota, ktorá prekvapí Foto: depositphotos.com
reklama:

Máte doma košík jabĺk a neviete, čo s nimi skôr?

Ak máte chuť na niečo sladké, teplé a nenáročné, tieto jablčné knedličky sú ideálna voľba. Príprava nezaberie veľa času a výsledkom sú ľahučké kúsky, ktoré chutia skvelo aj bez komplikovaných prísad.

Jablká – ovocie, ktoré nikdy nesklame

Jablká sú stálicou našich záhrad aj kuchýň. Každý rok ich býva dostatok a ich využitie je prakticky neobmedzené. Zavarujú sa, sušia, lisujú na šťavu a sú základom množstva koláčov. No nie každý vie, že môžu dokonale nahradiť časť cesta aj pri sladkých knedliach. A nielen ako náplň – tentokrát sú súčasťou samotného základu.

Prekvapivo jednoduché a veľmi jemné

Možno tomu nebudete veriť, ale na tieto knedličky vám vystačia presne dve veci: jablká a hrubá múka.

Budete potrebovať:

  • 500 g nahrubo nastrúhaných jabĺk
  • 130 g hrubej múky

Ako postupovať:

  1. Nastrúhané jablká premiešajte s múkou a misku vložte asi na hodinu do chladničky. Múka počas odpočinku navlhne a naberie jablkovú šťavu, takže sa obe suroviny prirodzene spoja. Husté cesto však nečakajte – tak to má byť.
  2. Do zmesi nič nepridávajte, aj keď vás to bude lákať.
  3. Postavte na sporák hrniec s vodou.
  4. Z odležanej hmoty formujte malé guľky, obalujte ich v hrubej múke a vkladajte priamo do vriacej vody.
  5. Varenie trvá približne 5 minút.
  6. Po dovarení ich vyberte dierovanou naberačkou.

Podávanie, ktoré zvládne každý

Hotové knedličky stačí posypať škoricou a trochou cukru. Výborne chutia aj s maslom, nastrúhaným perníkom alebo s klasickou opečenou strúhankou.
Tí, ktorí cukor nemôžu, si ich pokojne môžu dopriať aj bez sladidiel – jablká urobia svoje.

Užitočný tip

Z uvedeného množstva pripravíte približne 20 menších knedličiek, veľkých asi ako pingpongová loptička.
Ak ich podávate ako hlavné jedlo, zasýtia dvoch ľudí, a ako dezert postačia štyrom.

A čo je na tom najlepšie? Cesto si môžete pripraviť pokojne aj večer, nechať v chladničke a na ďalší deň len rýchlo uvariť. Za desať minút máte na stole sladkú dobrotu, ktorú si obľúbia aj tí, ktorí bežne knedle nemusia.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.