- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Jablčné lievance – chrumkavé, nadýchané a voňavé po korení
Jablčné lievance – chrumkavé, nadýchané a voňavé po korení
reklama:
Škorica, zázvor, muškátový oriešok, jablká a jablkový cider. To sú jablčné fritters čiže lievance.
Jablčné fritters sa podávajú ešte teplé, ale skvelé sú aj po vychladnutí. Cesto je krásne nadýchané, voňavé po korení a vďaka kúskom jablka aj šťavnaté. Navyše poleva pridá lievancom na chrumkavosti. Verím, že tieto lievance ľahké na prípravu si zamilujete.
Suroviny (cca 16 ks):
- 210 g hladkej múky
- 125 ml jablčného cideru
- 60 g krupicového cukru
- 30 g rozpusteného maslo
- 2 väčšie jablká
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica krupicového cukru
- 1 celé vajcia
- 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky zázvoru
- 1/8 lyžičky muškátového orieška
- olej na vyprážanie
Poleva:
- 220 g práškového cukru
- 60 ml jablčného cideru
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- štipka muškátového orieška
Postup:
- Najprv si pripravte jablká. Tie zbavte šupky a nakrájajte ich na drobné kúsky.
- Na rozpálenú panvicu dajte lyžicu masla, nechajte ho rozpustiť a potom pridajte pripravené jablká. Tie premiešajte a duste do mäkka. K jablkám prisypte cukor a nechajte ho mierne skaramelizovať. Hotové jablká preložte do dierovanej nádoby alebo do sita, aby šťava odkvapkala.
- Do misky nasypte múku a k nej pridajte muškátový oriešok, prášok do pečiva, škoricu, soľ, zázvor a suchú zmes premiešajte.
- Do inej misy dajte vajcia, cukor a všetko premiešajte. Prilejte rozpustené maslo, pridajte jablká a opäť všetko premiešajte. Ďalej prilejte jablkový cider a prisypte suchú zmes. Všetko dôkladne premiešajte.
Zdroj: https://dvevtroube.blogspot.com/2020/02/jablecne-fritterslivance-krupave.html
reklama: