Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablčné lievance – chrumkavé, nadýchané a voňavé po korení

Jablčné lievance
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jablčné lievance - chrumkavé, nadýchané a voňavé po korení www.youtube.com
reklama:

Škorica, zázvor, muškátový oriešok, jablká a jablkový cider. To sú jablčné fritters čiže lievance.

Jablčné fritters sa podávajú ešte teplé, ale skvelé sú aj po vychladnutí. Cesto je krásne nadýchané, voňavé po korení a vďaka kúskom jablka aj šťavnaté. Navyše poleva pridá lievancom na chrumkavosti. Verím, že tieto lievance ľahké na prípravu si zamilujete.

Suroviny (cca 16 ks):

  • 210 g hladkej múky
  • 125 ml jablčného cideru
  • 60 g krupicového cukru
  • 30 g rozpusteného maslo
  • 2 väčšie jablká
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica krupicového cukru
  • 1 celé vajcia
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky zázvoru
  • 1/8 lyžičky muškátového orieška
  • olej na vyprážanie

Poleva:

  • 220 g práškového cukru
  • 60 ml jablčného cideru
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • štipka muškátového orieška

Postup:

  • Najprv si pripravte jablká. Tie zbavte šupky a nakrájajte ich na drobné kúsky.
  • Na rozpálenú panvicu dajte lyžicu masla, nechajte ho rozpustiť a potom pridajte pripravené jablká. Tie premiešajte a duste do mäkka. K jablkám prisypte cukor a nechajte ho mierne skaramelizovať. Hotové jablká preložte do dierovanej nádoby alebo do sita, aby šťava odkvapkala.
  • Do misky nasypte múku a k nej pridajte muškátový oriešok, prášok do pečiva, škoricu, soľ, zázvor a suchú zmes premiešajte.
  • Do inej misy dajte vajcia, cukor a všetko premiešajte. Prilejte rozpustené maslo, pridajte jablká a opäť všetko premiešajte. Ďalej prilejte jablkový cider a prisypte suchú zmes. Všetko dôkladne premiešajte.

Zdroj: https://dvevtroube.blogspot.com/2020/02/jablecne-fritterslivance-krupave.html

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.