Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahody v karameli či čokoláde: Sladké potešenie s chrumkavým prekvapením

Jahody v karameli či čokoláde: Sladké potešenie s chrumkavým prekvapením
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jahody v karameli či čokoláde: Sladké potešenie s chrumkavým prekvapením Foto: depositphotos.com
reklama:

Jahody sú miláčikom medzi ovocím – a to nielen pre svoju sladkú chuť, ale aj pre sviežosť, ktorú prinášajú na začiatku sezóny. Hoci z botanického pohľadu nejde o klasické ovocie, ale o zväčšené kvetné lôžko, pre väčšinu z nás to budú vždy len lahodné plody plné vitamínov a jarného optimizmu.

Ich využitie v kuchyni je takmer nekonečné. Či už ich vložíte do koláča, premiešate s cestom na bublaninu, naplníte nimi knedle, alebo z nich vyšľaháte jemný dezert – vždy prinesú chuťový zážitok. No ak ich obalíte do karamelu alebo čokolády, premenia sa na elegantný pokušenie, ktoré zaujme nielen chuťou, ale aj vzhľadom.

Príprava sladkej krusty: karamel a čokoláda

Karamelová glazúra
Na prípravu karamelovej vrstvy budete potrebovať 150 ml ovocnej šťavy alebo džúsu a 300 g cukru. Tieto dve ingrediencie varte, kým sa z nich nestane hustý sirup s jemne zlatistým nádychom. Jahody napichnuté na špajdle v sirupe krátko namočte, a následne ich položte na papier na pečenie, aby karamel stuhol do chrumkavej vrstvy.

Čokoládová poleva
Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu podľa svojej chuti – či už máte radšej mliečnu alebo horkú. Každú jahodu opatrne namočte a nechajte odkvapkať na papieri. Ak by sa jahoda zo špajdle zosunula, pomôžte si vidličkou. Polevu nechajte úplne zatuhnúť.

Nápady na ozdobu, ktoré zaujmú

Ak chcete ovocie povýšiť na malý umelecký kúsok, pustite sa do zdobenia ešte predtým, než poleva zatvrdne. Na čokoládu môžete použiť kontrastné polevy – napríklad bielu na tmavú alebo naopak. Vzory môžu byť rôzne: jemné pásiky, bodky alebo zaujímavé farebné prechody.

Okrem čokolády môžete povrch posypať aj sekanými orechmi, farebným posypom alebo dekoráciami na pečenie. Takto vytvoríte nielen chutný, ale aj vizuálne atraktívny dezert, ktorý osloví oči rovnako ako jazyk.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.