Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jednoduchá pudingová bábovka bez múky: Rýchly bezlepkový koláč pre každého maškrtníka

Domáca kokosová bábovka s jablkami: jemná, šťavnatá a voňavá
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca kokosová bábovka s jablkami: jemná, šťavnatá a voňavá Foto: depositphotos.com
reklama:

Bezlepkové dezerty nemusia byť nudné ani chuťovo nevýrazné. Dôkazom je táto nadýchaná pudingová bábovka, ktorú pripravíte bez gramov múky a hotová je za chvíľku. Navyše nezaťaží vašu peňaženku – jej príprava je lacná a zvládnete ju z bežných surovín, ktoré pravdepodobne už máte doma.

Čo si pripraviť pred pečením

Na tento koláčik nebudete potrebovať klasickú múku – základ tvorí vanilkový pudingový prášok. Ak varíte pre niekoho s celiakiou, dajte si pozor, aby boli všetky suroviny označené ako bezlepkové. V opačnom prípade pokojne použite bežné verzie.

Ako odmerku použite malý hrnček s objemom približne 2 deci.

Z týchto ingrediencií si pripravíte vláčne cesto:

  • 4 balíčky vanilkového pudingu (v prášku)

  • 4 celé vajcia

  • 1 hrnček kryštálového cukru

  • 1 hrnček rastlinného oleja

  • 1 balíček prášku do pečiva

  • Strúhaný kokos na vysypanie formy (alebo múku, ak nemusí byť dezert bezlepkový)

  • Vanilkový cukor na finálne posypanie

Postup krok za krokom

V mise spojte pudingový prášok s cukrom, práškom do pečiva, vajíčkami a olejom. Vznikne vám hladké, stredne husté cesto. Ak chcete chuť ešte obohatiť, pridajte doň hrozienka (ideálne vopred namočené v rume či v horúcej vode), kúsky čokolády, kandizované ovocie, alebo nasekané orechy podľa vlastnej chuti.

Formu na bábovku si dobre vymastite a vysypte – pri bezlepkovej verzii použite namiesto múky kokos, ktorý zároveň pridá príjemnú arómu. Kto nevyžaduje bezlepkové pečenie, môže klasicky vysypať hrubou múkou.

Hotové cesto nalejte do formy a rovnomerne rozotrite.

Pečenie a podávanie

Rúru si predhrejte na 180 °C a bábovku pečte približne pol hodiny – sledujte povrch, mal by byť krásne zlatistý. Či je koláč hotový, overíte klasickým trikom so špajdľou: keď ju po zapichnutí do stredu vytiahnete suchú, môžete bábovku vybrať z rúry.

Po upečení nechajte dezert chvíľu vychladnúť, potom ho vyklopte z formy a ešte teplý posypte vanilkovým cukrom. Bábovka má jemnú, vláčnu konzistenciu a skvelo chutí aj bez akýchkoľvek náplní.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.