Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduchá pudingová bábovka bez múky: Rýchly bezlepkový koláč pre každého maškrtníka

Jednoduchá pudingová bábovka bez múky: Rýchly bezlepkový koláč pre každého maškrtníka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduchá pudingová bábovka bez múky: Rýchly bezlepkový koláč pre každého maškrtníka Foto: depositphotos.com
reklama:

Bezlepkové dezerty nemusia byť nudné ani chuťovo nevýrazné. Dôkazom je táto nadýchaná pudingová bábovka, ktorú pripravíte bez gramov múky a hotová je za chvíľku. Navyše nezaťaží vašu peňaženku – jej príprava je lacná a zvládnete ju z bežných surovín, ktoré pravdepodobne už máte doma.

Čo si pripraviť pred pečením

Na tento koláčik nebudete potrebovať klasickú múku – základ tvorí vanilkový pudingový prášok. Ak varíte pre niekoho s celiakiou, dajte si pozor, aby boli všetky suroviny označené ako bezlepkové. V opačnom prípade pokojne použite bežné verzie.

Ako odmerku použite malý hrnček s objemom približne 2 deci.

Z týchto ingrediencií si pripravíte vláčne cesto:

  • 4 balíčky vanilkového pudingu (v prášku)

  • 4 celé vajcia

  • 1 hrnček kryštálového cukru

  • 1 hrnček rastlinného oleja

  • 1 balíček prášku do pečiva

  • Strúhaný kokos na vysypanie formy (alebo múku, ak nemusí byť dezert bezlepkový)

  • Vanilkový cukor na finálne posypanie

Postup krok za krokom

V mise spojte pudingový prášok s cukrom, práškom do pečiva, vajíčkami a olejom. Vznikne vám hladké, stredne husté cesto. Ak chcete chuť ešte obohatiť, pridajte doň hrozienka (ideálne vopred namočené v rume či v horúcej vode), kúsky čokolády, kandizované ovocie, alebo nasekané orechy podľa vlastnej chuti.

Formu na bábovku si dobre vymastite a vysypte – pri bezlepkovej verzii použite namiesto múky kokos, ktorý zároveň pridá príjemnú arómu. Kto nevyžaduje bezlepkové pečenie, môže klasicky vysypať hrubou múkou.

Hotové cesto nalejte do formy a rovnomerne rozotrite.

Pečenie a podávanie

Rúru si predhrejte na 180 °C a bábovku pečte približne pol hodiny – sledujte povrch, mal by byť krásne zlatistý. Či je koláč hotový, overíte klasickým trikom so špajdľou: keď ju po zapichnutí do stredu vytiahnete suchú, môžete bábovku vybrať z rúry.

Po upečení nechajte dezert chvíľu vychladnúť, potom ho vyklopte z formy a ešte teplý posypte vanilkovým cukrom. Bábovka má jemnú, vláčnu konzistenciu a skvelo chutí aj bez akýchkoľvek náplní.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.