Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jednoduché kysnuté cesto na pizzu

Jednoduché kysnuté cesto na pizzu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduché kysnuté cesto na pizzu Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Na svete snáď nie je nikto, kto by nemiloval pizzu. Dávate prednosť tej z pizzérie, pretože máte strach, že by ste ju doma nedokázali pripraviť tak, aby bola dostatočne chutná? Potom pre vás máme tip na vynikajúce domáce kysnuté cesto na pizzu.

Tenká, chrumkavá a s nadýchanými okrajmi. Presne taká bude vaša domáca pizza podľa nášho receptu. To, ako ju nazdobíte, je už len na vás a vašej fantázii.

Budete potrebovať:
300 gramov hladkej múky, 200 mililitrov vlažnej vody, štvrť kocky droždia, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku krupicového cukru, suroviny na ozdobu (sugo, syry, bylinky).

Postup:
Do väčšej misy rozdrobte droždie, zmiešajte ho s cukrom. Vznikne vám riedka kašička. Pridajte hladkú múku, vodu, olivový olej a soľ. Teraz miesením vypracujte cesto, ideálne použite robota s hnetacím hákom.

Misu s cestom dajte na teplé miesto, prikryte utierkou a nechajte vykysnúť. Ak máte domácu pekáreň, môžete cesto zarobiť a nechať vykysnúť v nej.

Rúru si predhrejte na 230 °C, pripravte si plech s papierom na pečenie. Prípadne použite plech na pizzu.

Po asi 90 minútach by malo mať cesto dvojnásobnú veľkosť. Opatrne ho vyberte na múkou posypanú dosku, rozťahovaním z neho vytvorte placku. Tú potom nechajte ešte pár minút kysnúť.

Teraz je čas potrieť pizzu sugom, ozdobiť podľa vašej chuti a posypať bylinkami.

Pizzu pečte v spodnej tretine rúry, mozzarellu pridajte až po asi 8 mínach pečenia, potom pečte ešte 15 minút.

Zdroj: ireceptar.cz, brydova.cz, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.