Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduché kysnuté cesto na pizzu

Jednoduché kysnuté cesto na pizzu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduché kysnuté cesto na pizzu Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Na svete snáď nie je nikto, kto by nemiloval pizzu. Dávate prednosť tej z pizzérie, pretože máte strach, že by ste ju doma nedokázali pripraviť tak, aby bola dostatočne chutná? Potom pre vás máme tip na vynikajúce domáce kysnuté cesto na pizzu.

Tenká, chrumkavá a s nadýchanými okrajmi. Presne taká bude vaša domáca pizza podľa nášho receptu. To, ako ju nazdobíte, je už len na vás a vašej fantázii.

Budete potrebovať:
300 gramov hladkej múky, 200 mililitrov vlažnej vody, štvrť kocky droždia, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku krupicového cukru, suroviny na ozdobu (sugo, syry, bylinky).

Postup:
Do väčšej misy rozdrobte droždie, zmiešajte ho s cukrom. Vznikne vám riedka kašička. Pridajte hladkú múku, vodu, olivový olej a soľ. Teraz miesením vypracujte cesto, ideálne použite robota s hnetacím hákom.

Misu s cestom dajte na teplé miesto, prikryte utierkou a nechajte vykysnúť. Ak máte domácu pekáreň, môžete cesto zarobiť a nechať vykysnúť v nej.

Rúru si predhrejte na 230 °C, pripravte si plech s papierom na pečenie. Prípadne použite plech na pizzu.

Po asi 90 minútach by malo mať cesto dvojnásobnú veľkosť. Opatrne ho vyberte na múkou posypanú dosku, rozťahovaním z neho vytvorte placku. Tú potom nechajte ešte pár minút kysnúť.

Teraz je čas potrieť pizzu sugom, ozdobiť podľa vašej chuti a posypať bylinkami.

Pizzu pečte v spodnej tretine rúry, mozzarellu pridajte až po asi 8 mínach pečenia, potom pečte ešte 15 minút.

Zdroj: ireceptar.cz, brydova.cz, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.