Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduché spôsoby ako dodať jedlu bohatú chuť

Jednoduché spôsoby ako dodať jedlu bohatú chuť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduché spôsoby ako dodať jedlu bohatú chuť Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Každý, kto sa venuje vareniu, by určite bol rád, keby hostia i domáci brali každý jeho kulinársky výtvor ak nie priamo ako klenot, teda aspoň ako niečo vynikajúce. V honbe za uznaním často zbytočne strácame čas zložitými receptami, zatiaľ čo topí skutočných majstrovstiev bývajú úplne jednoduché. Ak vášnivo milujete kulinárske experimenty, ponúkame vám porciu malých trikov, ktoré vás vytúženému uznaniu za pravého chefa aspoň priblížia.

1. Mäso sa veľmi dobre dopĺňa so sušenými slivkami. A nemusí to byť len preslávená omáčka k údenému. Pridaním dvoch troch sliviek k dusenému mäsu získame rafinovanú príchuť.

2. Voňavé bylinky typu rozmarínu, šalvie, bobkového listu alebo tymiánu dávame do jedla v začiatku varenia; sú to pevnejšie rastlinky a svoju arómu rozvíjajú dlhšie. Pažítku, petržlen, bazalku, koriander, estragón, trebuľku, kôpor, dobromyseľ či majoránku pridávame na samom konci, niekedy až do hotového jedla. Inak stratí vôňu, chuť aj farbu, niektoré môžu varením aj zhorknúť.

3. Vždy majte v kuchyni sójovú omáčku. Niekoľko kvapiek vhodného typu sójovej omáčky dá vyniknúť chuti mäsitého aj zeleninového jedla.

4. Ak vložíte zeleninu do už vriacej vody, uchová si viac vitamínov aj chuti.

5. Okorenené mäso posypeme pred pečením veľmi jemnou vrstvičkou cukru. Pečienka bude mať krásnu kôrku a šťava lepšiu chuť. Tiež morské plody a zeleninu je možné miernym dosladením vylepšiť.

6. Kombináciou viacerých druhov múky (pšeničná, ovsená, špaldová, jačmenná či pohánková) zlepšíte chuť napr. sušienok a navyše budú zdravšie.

7. Na pečenie mäsa používajte alobal. Mäso bude mäkšie a jemnejšie a uchová viac šťavy.

8. Vodu na cestoviny dôkladne osolíme, inak budú bez chuti.

9. Párky namažte horčicou a opečte na oleji – výsledkom bude lahôdková chuť.

10. Kolieska cibule namáčame v pohári vody s jednou lyžičkou sódy. Zjemníme tak ostrú chuť aj vôňu. Vhodné napríklad do šalátov.

11. Vývar z mäsa solíme až pri jeho použití. Varíme, či skôr „ťaháme“ ho jemným prebublávaním tesne pod bodom varu po viac hodín bez soli.

12. Zmrazené citróny sú skvelé korenie. Umyte dôkladne citrón a dajte do mrazničky. V prípade potreby strúhajte celý, vrátane kôry. Jedlá takto ochutené získavajú výbornú chuť.

Zdroj: www.adaline.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.