- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Jednoduché tvarohové knedle so škoricou a jablkami
Jednoduché tvarohové knedle so škoricou a jablkami
reklama:
Vyskúšajte tieto jednoduché a skvelé tvarohové knedle, ktoré sú výborné nielen s jahodami ale aj s jesennými jablkami. A dokonca sa tvaroh a vajcia postarajú o dávku bielkovín.
Čo budete potrebovať na 4 porcie?
- 3 ks jabĺk
- 500 g mäkkého tvarohu
- 2 ks vajcia
- 280 g krupičky
- 1 štipka soli
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Na podávanie
- 4 lyžice masla
- 4 lyžičky cukru múčka
- 2 lyžičky škorice
- 1 hrsť vlašských orechov
Môžete ich podávať s kyslou smotanou alebo hustým bielym jogurtom zmiešaným s medom. Určite si takúto skvelú kombináciu obľúbite!
Ako postupovať:
- Ošúpané jablká nakrájajte na kocky veľké asi 1,5 cm. Pokvapkajte ich jemne citrónovou šťavou, aby nezhnedli, a nechajte bokom.
- Tvaroh vyklopte do misky ( mäkký tvaroh v alobale), štipku soli, vajcia a väčšiu časť detskej krupičky. Cesto poriadne prepracujte vidličkou a potom už pracujte rukou. Postupne prisypte toľko krupice, aby vzniklo trochu lepivé cesto, z ktorého môžete v dlani vytvoriť tvárnu placku.
- Z cesta odkrajujte kúsky podobne, ako keď krájate knedle. Jednu stranu cesta otlačte v krupičke, aby sa vám nelepilo na ruky, doprostred položte kocku jablka a vytvarujte knedľu. Môžete ju zľahka vyváľať v krupičke, aby sa vám neprilepila na tácku.
- Priveďte do varu mierne osolenú vodu a keď budú knedle všetky hotové vložte ich do vriacej vody a vareškou ich jemne odlepte od dna. Znovu priveďte do varu a stiahnite plameň na mierny. Knedle varte asi 6–8 minút do chvíle, keď vyplávajú na povrch.
- Uvarené knedle sceďte a na tanieri prelejte rozpusteným maslom a posypte práškovým cukrom, škoricou a nasekanými vlašskými orechmi. Dobrú chuť!
reklama: