Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jednoduché, žravé a na výlete sa nerozplácnu. To sú kukuričné placky

Jednoduché, žravé a na výlete sa nerozplácnu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduché, žravé a na výlete sa nerozplácnu. To sú kukuričné placky Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Do školy, do práce, na piknik, do vlaku aj do auta. Kukuričné placky sú rýchle, vďačné a chutia všetkým – miluje ich aj slávny pekelný šéfkuchár Gordon Ramsay. Ich príprava je jednoduchá a môžete do nej zapojiť aj deti.

Na kukuričné placky vám bude stačiť pár ingrediencií aj minút – najviac času zaberie vyprážanie. Pre uľahčenie práce ich môžete upiecť v rúre, ale počítajte s tým, že nebudú také chrumkavé. Na základný variant potrebujete okrem konzervovanej kukurice už len múku, vajcia, mlieko a kypriaci prášok. Placky si ale pokojne vyšperkujte podľa seba a do zmesi pridajte obľúbený syr, slaninu, šunku, pažítku, petržlen, jarnú cibuľku alebo napríklad nasekané špenátové listy. Pripraviť k nim môžete aj dip na namáčanie – najlepšie je z kyslej smotany s bylinkami, výborná je aj paradajková salsa.

Ako pripravuje kukuričné placky slávny šéfkuchár Gordon Ramsay? Pozrite sa na video:

Kukuričné placky s čedarom

Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie:

200 g kukurice v konzerve
150 g hladkej múky
½ lyžičky prášku do pečiva
2 stredné vajcia
100 ml mlieka
100 g čedaru
jarná cibuľka alebo pažítka
olej na vyprážanie
soľ

Príprava:

1) V miske rozmiešajte vajcia s mliekom a väčšou štipkou soli. Pomocou sita potom prisypte hladkú múku s kypriacim práškom.

2) Do základného cesta pridajte zliatu a odkvapkanú kukuricu, syr a najemno nasekanú jarnú cibuľku alebo pažítku.

3) V panvici rozohrejte olej a pomocou lyžice naň pokladajte cesto. Vymažte z oboch strán dozlatista a hotové placky odkladajte na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.

4) Placky podávajte s dipom alebo ako prílohu k zeleninovému šalátu.

Zdroj: apetitonline.cz, toprecepty.cz, recepty.cz, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.