Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jednoduchý kysnutý koláč so slivkami

Jednoduchý kysnutý koláč so slivkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduchý kysnutý koláč so slivkami Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Chcete zožať obdiv? Pripravte si tento jednoduchý kysnutý slivkový koláč s posýpkou. Keď sa cesto zarobí v robote, zvládne ho aj začiatočník. Ovocie môžete zvoliť podľa chuti a podľa toho, aké máte práve po ruke. A posýpku pokojne dochuťte napríklad škoricou alebo orechmi.

Ingrediencie pre:
1 plech 20 × 30 cm
Na cesto:

250 g hladkej múky 00
1 štipka soli
1 balenie sušeného droždia
1 lyžica cukru múčka
1 ks vajcia
125 ml mlieka
4 lyžice oleja

Náplň

500 g vykôstkovaných sliviek

Mrvenička

2 lyžice hrubej múky
2 lyžice cukru kryštál
1 lyžica masla

Tento jednoduchý slivkový koláč má jednu veľkú výhodu: môžete si ho ľubovoľne upravovať. Pod slivky možno navrstviť sladený tvaroh, a pokiaľ vám chutí mak či orechy, je možné ich pridať do mrveničky. A kto nemá rád slivky, pokojne nech použije iné sezónne ovocie, napríklad jablká alebo hrušky.

Postup
01.

Vo väčšej mise zmiešajte hladkú múku, štipku soli, sušené droždie (7 g) a cukor. Do sypkej zmesi pridajte vajcia a vlažné mlieko (do 30 ° C) a zarobte cesto, použiť môžete aj kuchynský robot.

02.

Asi po 10 minútach miesenia prilejte do cesta olej a znovu zapracujte. Vzniknuté cesto rovnomerne rozložte na plech s papierom na pečenie, prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste (do 33 °C) 30 minút kysnúť.

03.

Zatiaľ čo cesto na plechu kysne, pripravte si posýpku zo všetkých uvedených surovín

04.

Vykysnuté cesto na plechu rovnomerne položte polovičkami vykôstkovaných sliviek (rezom nahor) a posypte ich posýpkou. Koláč vložte do rúry vopred vyhriatej na 180 ° C a pečte 30 minút.

05.

Keď drobenka zozlatne, skúste špajľou, či je koláč dostatočne upečený. Pokiaľ áno, môžete ho vybrať z rúry. Slivkový koláč krájajte až po vychladnutí.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.