- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Jednoduchý slaný koláč na plech s mletým mäsom
Jednoduchý slaný koláč na plech s mletým mäsom
Máte radi slané koláče, ale neradi vyrábate krehké, alebo dokonca kysnuté cesto? Vyskúšajte jednoduchý recept z liateho kefírového cesta, ktoré zvládne naozaj každý. Koláč svojim vrstvením tak trochu pripomína burger, len namiesto žemle je vláčne cesto z celozrnnej múky.
Ingrediencie pre:
1 pekáčik 20 × 25 cm
Na slaný koláč
500 g kefíru
2 vajcia
100 g celozrnnej špaldovej múky
1 lyžička prášku do pečiva
400 g hovädzieho mletého mäsa
1 cibuľa
1 lyžička sušeného cesnaku
1 lyžička sušenej majoránky
1/2 lyžičky soli
1/4 lyžičky čerstvo mletého korenia
2 lyžice sezamu
Postup
01.
Pripravte kefírové cesto. Do misky dajte kefír, vajcia, štipku soli, zamiešajte a potom pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom.
02.
Mleté mäso ochuťte cesnakom, soľou a korením a opečte na panvici spoločne s nakrájanou cibuľou. Nakoniec do mäsovej zmesi rozdrvte v prstoch majoránku – pridajte ju až do orestovanej zmesi, aby nezhorkla.
03.
Do formy vyloženej papierom na pečenie vlejte polovicu kefírového cesta, potom pridajte všetku mäsovú zmes a zalejte zvyškom cesta. Týmto vrstvením docielite podobný efekt ako pri burgeri, kedy miesto žemle je kefírové cesto.
04.
Vrchnú vrstvu môžete posypať sezamom. Koláč vložte do rúry vopred vyhriatej na 180 ° C a pečte 40 minút. Po upečení nechajte koláč vychladnúť a krájajte na porcie.
Zdroj: www.prozeny.cz