Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemná bábovka s kyslou smotanou a škoricou: Jednoduchý recept bez váženia

Jemná bábovka s kyslou smotanou a škoricou: Jednoduchý recept bez váženia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná bábovka s kyslou smotanou a škoricou: Jednoduchý recept bez váženia Foto: depositphotos.com
reklama:

Bábovka je nadčasový domáci koláč, ktorý neodmysliteľne patrí k pohodovým chvíľam pri káve či čaji. Každý má svoj obľúbený recept, no ak hľadáte niečo nové a výnimočne vláčne, vyskúšajte tento jednoduchý variant so zakysanou smotanou a škoricou. A čo je na ňom najlepšie? Nemusíte nič odvažovať, postačí vám hrnček!

Tajomstvo dokonale vláčnej bábovky

Ak chcete, aby bola bábovka naozaj šťavnatá, je dôležité pridať do cesta suroviny, ktoré ju zvlhčia a dodajú jej jemnú štruktúru. Skvelou voľbou je nastrúhané jablko, jogurt, tvaroh alebo kyslá smotana. Práve vďaka nej bude tento koláč mäkký aj na druhý deň.

Čo budete potrebovať?

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 kelímok kyslej smotany (cca 200 g, ideálne s 15 % tuku)
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 jablko
  • Škorica podľa chuti
  • Hrozienka alebo nasekané orechy (voliteľné)
  • Maslo a hrubá múka na vymazanie formy

Postup prípravy

  1. Predhrejte rúru na 170 °C a pripravte si formu – vymažte ju maslom a vysypte hrubou múkou, aby sa bábovka ľahko vyklápala.
  2. Vajcia vyšľahajte s cukrom, až kým nevznikne nadýchaná pena. Potom pridajte olej, kyslú smotanu a premiešajte. Prilejte mlieko a znova dobre premiešajte.
  3. Postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto by malo byť hladké a primerane husté.
  4. Pre extra jemnosť pridajte nastrúhané jablko a dochuťte ho škoricou. Ak máte radi bohatšiu chuť, vmiešajte aj hrozienka alebo posekané orechy.
  5. Cesto nalejte do pripravenej formy a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 50 minút – pre istotu skontrolujte špajdľou, či je bábovka upečená (ak po vytiahnutí zostane špajdľa suchá, je hotová).
  6. Nechajte koláč chvíľu vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopte a pred krájaním nechajte úplne vychladnúť.

Tip na servírovanie

Túto bábovku si môžete vychutnať len tak samotnú, ale ak chcete niečo špeciálne, posypte ju práškovým cukrom alebo ju podávajte s lyžicou šľahačky či ovocím. Vďaka kyslej smotane zostane vláčna a mäkká aj na druhý deň, takže je ideálna aj na raňajky.

Ak hľadáte recept na jednoduchý, no výnimočne chutný koláč, táto bábovka je tou správnou voľbou. Príjemná škoricová vôňa a jemná konzistencia z nej urobia dezert, ktorý si určite obľúbite!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.