Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemná bábovka s kyslou smotanou a škoricou: Jednoduchý recept bez váženia

Jemná bábovka s kyslou smotanou a škoricou: Jednoduchý recept bez váženia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná bábovka s kyslou smotanou a škoricou: Jednoduchý recept bez váženia Foto: depositphotos.com
reklama:

Bábovka je nadčasový domáci koláč, ktorý neodmysliteľne patrí k pohodovým chvíľam pri káve či čaji. Každý má svoj obľúbený recept, no ak hľadáte niečo nové a výnimočne vláčne, vyskúšajte tento jednoduchý variant so zakysanou smotanou a škoricou. A čo je na ňom najlepšie? Nemusíte nič odvažovať, postačí vám hrnček!

Tajomstvo dokonale vláčnej bábovky

Ak chcete, aby bola bábovka naozaj šťavnatá, je dôležité pridať do cesta suroviny, ktoré ju zvlhčia a dodajú jej jemnú štruktúru. Skvelou voľbou je nastrúhané jablko, jogurt, tvaroh alebo kyslá smotana. Práve vďaka nej bude tento koláč mäkký aj na druhý deň.

Čo budete potrebovať?

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 kelímok kyslej smotany (cca 200 g, ideálne s 15 % tuku)
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 jablko
  • Škorica podľa chuti
  • Hrozienka alebo nasekané orechy (voliteľné)
  • Maslo a hrubá múka na vymazanie formy

Postup prípravy

  1. Predhrejte rúru na 170 °C a pripravte si formu – vymažte ju maslom a vysypte hrubou múkou, aby sa bábovka ľahko vyklápala.
  2. Vajcia vyšľahajte s cukrom, až kým nevznikne nadýchaná pena. Potom pridajte olej, kyslú smotanu a premiešajte. Prilejte mlieko a znova dobre premiešajte.
  3. Postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto by malo byť hladké a primerane husté.
  4. Pre extra jemnosť pridajte nastrúhané jablko a dochuťte ho škoricou. Ak máte radi bohatšiu chuť, vmiešajte aj hrozienka alebo posekané orechy.
  5. Cesto nalejte do pripravenej formy a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 50 minút – pre istotu skontrolujte špajdľou, či je bábovka upečená (ak po vytiahnutí zostane špajdľa suchá, je hotová).
  6. Nechajte koláč chvíľu vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopte a pred krájaním nechajte úplne vychladnúť.

Tip na servírovanie

Túto bábovku si môžete vychutnať len tak samotnú, ale ak chcete niečo špeciálne, posypte ju práškovým cukrom alebo ju podávajte s lyžicou šľahačky či ovocím. Vďaka kyslej smotane zostane vláčna a mäkká aj na druhý deň, takže je ideálna aj na raňajky.

Ak hľadáte recept na jednoduchý, no výnimočne chutný koláč, táto bábovka je tou správnou voľbou. Príjemná škoricová vôňa a jemná konzistencia z nej urobia dezert, ktorý si určite obľúbite!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.