Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemné perníkové muffiny s kúskami hrušiek

Jemné perníkové muffiny s kúskami hrušiek
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemné perníkové muffiny s kúskami hrušiek Foto: depositphotos.com
reklama:

Jeseň so sebou prináša nielen farebné lístie, ale aj čas, keď sa z kuchýň začne šíriť vôňa perníkového korenia. Ak máte chuť na niečo rýchle a efektné, muffiny sú vždy istota. A tieto perníkové s hruškou vás určite nesklamú – sú mäkké, šťavnaté a vďaka koreninám prevoňajú celý dom.

Čo robí tento recept výnimočným?

Hruška v ceste sa postará o to, aby muffiny zostali vláčne a mierne ovocné, zatiaľ čo perníková zmes im dodá typickú jesennú arómu. Sladkosť je presne vyvážená – nie príliš veľa, nie málo. Ak radi experimentujete, hrušku môžete bez problémov zameniť za jablko alebo pridať hrsť sušených brusníc. Recept je natoľko spoľahlivý, že sa podarí aj úplným začiatočníkom, no mizne zo stola tak rýchlo, že na raňajky zväčša ostanú len vtedy, ak ich upečiete neskoro večer.

Recept na 12 muffinov

Ingrediencie

  • 60 g masla

  • 1 väčšie vajce

  • 130 ml čerstvo vytlačenej šťavy z ružového grapefruitu (zvyčajne stačí jeden plod)

  • 140 g hladkej alebo špaldovej múky

  • 100 g trstinového cukru

  • 1 väčšia hruška (alebo niekoľko brusníc podľa chuti)

  • 3 čajové lyžičky perníkového korenia

  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov

  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny

  • štipka soli

Ako na to

  1. Predhrejte rúru na 200 °C, pri teplovzdušnej nastavte 180 °C. Do formy vložte papierové košíčky.

  2. Grapefruit odšťavte, maslo nechajte na miernom plameni rozpustiť a potom ho nechajte vychladnúť.

  3. Hrušku ošúpte a nakrájajte na malé kocky.

  4. V miske premiešajte múku, cukor, korenie, kypriaci prášok, sódu a soľ.

  5. V druhej nádobe spojte maslo, vajce a grapefruitovú šťavu.

  6. K suchým surovinám pridajte hruškové kúsky a jemne ich v zmesi obalte.

  7. Prilejte tekutú časť a cesto len zľahka premiešajte – nemá byť dokonale hladké.

  8. Rozdeľte do pripravených košíčkov a pečte približne 20–25 minút, kým sa povrch pekne nezafarbí a špajdľa po vpichnutí nezostane čistá.

Domáca zmes perníkového korenia

Ak chcete mať nad chuťou plnú kontrolu, môžete si pripraviť vlastnú kombináciu. Najčastejšie siaham po klinčekoch, cejlónskej škorici, troške muškátového orieška, novom korení, aníze, fenikli a štipke zázvoru. Výsledná aróma je intenzívna a neopakovateľná.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.