Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jogurtová hrnčeková bábovka: Rýchla a jednoduchá pochúťka

Jogurtová hrnčeková bábovka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jogurtová hrnčeková bábovka Foto: depositphotos.com
reklama:

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na chutnú bábovku, ktorá nezaberie veľa času? Tento recept na jogurtovú hrnčekovú bábovku je skvelou voľbou pre tých, ktorí si chcú vychutnať sladkú pochúťku bez veľkého úsilia. Za pár minút budete mať cesto hotové a kým sa bábovka pečie, môžete stihnúť upratať kuchyňu či venovať sa iným aktivitám. Pripravte si všetko potrebné a poďme na to!

Ingrediencie na jogurtovú bábovku:

  • 1,5 hrnčeka polohrubej múky (1 hrnček má objem 250 ml)
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 125 g mäkkého masla
  • 8 lyžíc bieleho jogurtu
  • 4 vajcia
  • 1 balíček vanilkového cukru alebo 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ½ balíčka kypriaceho prášku

Ďalej budete potrebovať trochu masla a múky na vymastenie formy a práškový cukor na posypanie.

Postup prípravy:

  1. Najprv si pripravíme trené cesto. Mäkké maslo vymiešame s práškovým cukrom, až kým nevznikne hladká krémová hmota. Postupne do nej prišľaháme žĺtky a vanilkový cukor alebo vanilkový extrakt.
  2. Do vzniknutej zmesi jemne primiešame biely jogurt. Potom pridáme múku, ktorú sme vopred zmiešali s kypriacim práškom. Celú zmes dôkladne premiešame, aby sme dosiahli hladké cesto.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho zapracujeme do cesta. Tento krok zabezpečí, že bábovka bude nadýchaná a ľahká.
  4. Cesto nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a bábovku pečieme približne 30 minút.
  5. Po upečení necháme bábovku vo forme ešte 10 až 15 minút vychladnúť, potom ju opatrne vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním ju môžeme posypať práškovým cukrom.

Tipy na vylepšenie: Pre tých, ktorí by radi experimentovali, môžete bábovku jednoducho prerobiť na mramorovú. Stačí odobrať lyžicu múky a nahradiť ju kakaom, ktoré následne vmiešate do polovice cesta. Tým vytvoríte krásny mramorový efekt a obohatíte chuť o jemnú čokoládovú arómu.

Bábovka – obľúbený koláč pre každú príležitosť

Bábovka patrí medzi najobľúbenejšie koláče na Slovensku a jogurtová verzia z tohto receptu nie je výnimkou. Či už preferujete klasickú vanilkovú, alebo sa rozhodnete pre mramorovú variantu, táto hrnčeková bábovka vás určite nesklame. Je ideálnou voľbou na rýchle nedeľné pečenie, keď chcete potešiť rodinu niečím sladkým, ale zároveň nechcete stráviť v kuchyni celý deň. Skúste tento recept a presvedčte sa sami!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.