Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kaisergugelhupf. Cisárska bábovka z Viedne s vlašskými orechmi sa pečie v nedeľu. Fantastická chuť

Kaisergugelhupf. Cisárska bábovka z Viedne s vlašskými orechmi sa pečie v nedeľu. Fantastická chuť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kaisergugelhupf. Cisárska bábovka z Viedne s vlašskými orechmi sa pečie v nedeľu. Fantastická chuť Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Akonáhle túto bábovku ochutnáte, spoznáte, prečo sa jej hovorí cisárska. Máloktorá bábovka je tak plná chutí a skoro sa rozplýva na jazyku. Spestrite si jej nedeľnú kávu. Uvidíte, že inú už chcieť nebudete.

Čo robí cisársku bábovku tak lahodnú? Dokonalá kombinácia ingrediencií. Cesto je nádherne maslové a chuťový zážitok podčiarkujú vlašské orechy a kúsky fantastickej čokolády vo vnútri. Ohňostroj chuťou však nekončí, celá bábovka je potom ešte zasypaná plátkami mandlí a tenkým popraškom práškového cukru.

Konajte s predstihom

Bábovka sama o sebe nie je ťažká na prípravu. Naopak. Jediné, čo musíte postrážiť, je teplota surovín. Pri trenom ceste na nej závisí niekoľkonásobne. Než sa teda dáte do pečenia, nezabudnite si s dostatočnou časovou rezervou vybrať z chladničky 6 vajec a 300 gramov masla.

A ako na správny postup tejto lahodnej bábovky? Pozrite sa na kulinársky um skvelého pána Cuketky na kanáli YouTube:

S riadom nešetrite

Niekedy je možné pracovať úsporne a všetko zmiešať do jednej misy. Toto ale nie je ten prípad a oveľa lepšie je si ingrediencie rozdeliť do troch mís. V jednej zmiešate suché suroviny, v druhej sa budú šľahať vajcia a tretia by mala byť najväčšia, v nej dokončíte lahodný zázrak. Zároveň si pripravte formu na bábovku. Dôkladne ju vytrite maslom a vysypte plátkami mandlí, odložte ju nabok. Ihneď na začiatku prípravy si tiež zapnite rúru a teplotu nastavte na 170 °C.

Sypké suroviny ako prvé

Najprv si zmiešajte sypké suroviny. Do misy nasypte 150 gramov hladkej múky a rovnaké množstvo múky polohrubej. Ideálne je múky preosiať, cesto bude nadýchanejšie. K múkam pridajte lyžičku a pol prášku do pečiva a tiež nasekanú čokoládu a vlašské orechy. Oboje by malo byť po 80 gramoch. Nezabudnite všetko dobre premiešať.

Nadýchaná ako obláčik

V druhej mise potom vyšľahajte 300 gramov masla s rovnakým množstvom práškového cukru, vanilkovým extraktom, štipkou soli a 2 lyžičkami citrónovej kôry. Pripravte sa, že šľahanie pár minút zaberie. Nestačí ingrediencie spojiť. Mala by vám vzniknúť krásna nedýchaná pena. V poslednej mise potom vyšľahajte vajcia. Aj tá by mala zosvetliť a získať penovú konzistenciu. Suroviny z troch misiek skompletizujte, pekne po častiach pridávajte. K maslovej pene pridajte vždy trochu suchej zmesi a vaječnej peny, zapracujte a znova, kým vám nevznikne nádherné bábovkové cesto. To potom prelejte do bábovkovej formy, vložte do rúry a pečte zhruba hodinu. Špajlí skúste, či je hotová, ak áno, vyberte ju z rúry, nechajte mierne vychladnúť a vyklopte ju z formy. Akonáhle úplne vychladne, posypte ju práškovým cukrom.

Zdroje: recepty.cuketka.cz, sistersbakery.sk, www.ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.