Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kaisergugelhupf. Cisárska bábovka z Viedne s vlašskými orechmi sa pečie v nedeľu. Fantastická chuť

Kaisergugelhupf. Cisárska bábovka z Viedne s vlašskými orechmi sa pečie v nedeľu. Fantastická chuť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kaisergugelhupf. Cisárska bábovka z Viedne s vlašskými orechmi sa pečie v nedeľu. Fantastická chuť Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Akonáhle túto bábovku ochutnáte, spoznáte, prečo sa jej hovorí cisárska. Máloktorá bábovka je tak plná chutí a skoro sa rozplýva na jazyku. Spestrite si jej nedeľnú kávu. Uvidíte, že inú už chcieť nebudete.

Čo robí cisársku bábovku tak lahodnú? Dokonalá kombinácia ingrediencií. Cesto je nádherne maslové a chuťový zážitok podčiarkujú vlašské orechy a kúsky fantastickej čokolády vo vnútri. Ohňostroj chuťou však nekončí, celá bábovka je potom ešte zasypaná plátkami mandlí a tenkým popraškom práškového cukru.

Konajte s predstihom

Bábovka sama o sebe nie je ťažká na prípravu. Naopak. Jediné, čo musíte postrážiť, je teplota surovín. Pri trenom ceste na nej závisí niekoľkonásobne. Než sa teda dáte do pečenia, nezabudnite si s dostatočnou časovou rezervou vybrať z chladničky 6 vajec a 300 gramov masla.

A ako na správny postup tejto lahodnej bábovky? Pozrite sa na kulinársky um skvelého pána Cuketky na kanáli YouTube:

S riadom nešetrite

Niekedy je možné pracovať úsporne a všetko zmiešať do jednej misy. Toto ale nie je ten prípad a oveľa lepšie je si ingrediencie rozdeliť do troch mís. V jednej zmiešate suché suroviny, v druhej sa budú šľahať vajcia a tretia by mala byť najväčšia, v nej dokončíte lahodný zázrak. Zároveň si pripravte formu na bábovku. Dôkladne ju vytrite maslom a vysypte plátkami mandlí, odložte ju nabok. Ihneď na začiatku prípravy si tiež zapnite rúru a teplotu nastavte na 170 °C.

Sypké suroviny ako prvé

Najprv si zmiešajte sypké suroviny. Do misy nasypte 150 gramov hladkej múky a rovnaké množstvo múky polohrubej. Ideálne je múky preosiať, cesto bude nadýchanejšie. K múkam pridajte lyžičku a pol prášku do pečiva a tiež nasekanú čokoládu a vlašské orechy. Oboje by malo byť po 80 gramoch. Nezabudnite všetko dobre premiešať.

Nadýchaná ako obláčik

V druhej mise potom vyšľahajte 300 gramov masla s rovnakým množstvom práškového cukru, vanilkovým extraktom, štipkou soli a 2 lyžičkami citrónovej kôry. Pripravte sa, že šľahanie pár minút zaberie. Nestačí ingrediencie spojiť. Mala by vám vzniknúť krásna nedýchaná pena. V poslednej mise potom vyšľahajte vajcia. Aj tá by mala zosvetliť a získať penovú konzistenciu. Suroviny z troch misiek skompletizujte, pekne po častiach pridávajte. K maslovej pene pridajte vždy trochu suchej zmesi a vaječnej peny, zapracujte a znova, kým vám nevznikne nádherné bábovkové cesto. To potom prelejte do bábovkovej formy, vložte do rúry a pečte zhruba hodinu. Špajlí skúste, či je hotová, ak áno, vyberte ju z rúry, nechajte mierne vychladnúť a vyklopte ju z formy. Akonáhle úplne vychladne, posypte ju práškovým cukrom.

Zdroje: recepty.cuketka.cz, sistersbakery.sk, www.ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.