Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Karamelová bábovka s chuťou veterníka: Sladká pochúťka pre milovníkov dezertov

Karamelová bábovka s chuťou veterníka: Sladká pochúťka pre milovníkov dezertov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Karamelová bábovka s chuťou veterníka: Sladká pochúťka pre milovníkov dezertov Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak máte radi netradičné bábovky a chcete skúsiť niečo nové, tento recept je pre vás. Spojenie nadýchanej bábovky s intenzívnou chuťou karamelu vám pripomenie obľúbený veterník. Tajomstvo spočíva v poctivej príprave karamelu, ktorý sa nesmie oklamať na množstve cukru. Výsledkom je lahodný dezert, ktorý vás dostane.

Prečo skúsiť karamelovú bábovku?

Bábovka patrí medzi najobľúbenejšie dezerty v slovenských domácnostiach. Karamel dodáva tejto klasike úplne nový rozmer – získate mäkkú, voňavú a sladkú pochúťku, ktorá chutí ako obľúbený zákusok z cukrárne. Navyše, jej príprava je jednoduchšia, než by sa mohlo zdať.

Príprava karamelu: Tri spôsoby

  1. Tradičný karamel – Cukor nasypte do hrnca a bez miešania zahrievajte, kým sa nerozpustí a nezíska zlatistý odtieň. Potom postupne pridávajte teplú smotanu na šľahanie a premiešavajte, kým nevznikne hladká hmota.
  2. Jemnejší postup – Nechajte karamel najprv vychladnúť a až potom doň postupne vmiešajte smotanu. Tento spôsob je menej rizikový, pretože karamel nepení ani neprská.
  3. Metóda s vodou – Cukor rozpustite vo vode a varte na miernom ohni, kým sa tekutina neodparí a nezostane hustý karamelový sirup.

Recept na karamelovú bábovku

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1,5 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 hrnček oleja
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 5 lyžíc cukru na karamel
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • tuk a hrubá múka na formu (prípadne kokos či strúhanka)

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 160 °C a formu na bábovku dôkladne vymastite a vysypte.
  2. V hrnci roztavte 5 lyžíc cukru na karamel. Keď je zlatistý, postupne doň vmiešajte ohriatu smotanu a premiešajte na hladkú omáčku.
  3. V mise vyšľahajte vajcia, cukor a olej do nadýchanej peny.
  4. K vaječnej zmesi pomaly prilievajte teplý karamel a dôkladne premiešajte.
  5. Postupne pridávajte múku, pričom do posledného hrnčeka primiešajte kypriaci prášok.
  6. Cesto nalejte do formy a pečte približne 45 minút. Skontrolujte špajdľou – ak vyjde suchá, bábovka je hotová.
  7. Nechajte mierne vychladnúť a potom vyklopte.

Táto bábovka je dokonalým spojením klasiky a moderných chutí. Užite si ju s kávou alebo ako sladké potešenie kedykoľvek počas dňa!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.