Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Karbonátok môže byť zdravý, diétny a naozaj dobrý. Neveríte? Tu je recept

Karbonátok môže byť zdravý, diétny a naozaj dobrý
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Karbonátok môže byť zdravý, diétny a naozaj dobrý. Neveríte? Tu je recept Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Vyprážaný karbonátok z mletého bravčového mäsa patrí k stáliciam našej kuchyne, ale ako reprezentant zdravej výživy by príliš neobstál. Čo skúsiť menej tučný variant?

Vyskúšajte zdravší variant fašírok z kuracieho mäsa, ktoré je možné upiecť v rúre namiesto vyprážania.
Kuracie fašírky sú menej kalorické a môžu byť dochutené rôznymi koreniami a prísadami pre lepšiu chuť.
Recept na bylinkové kuracie fašírky zahŕňa jednoduché ingrediencie a prípravu, čo je ideálne pre zdravšie stravovanie.

Snaha schudnúť a udržať si štíhlu líniu často vedie k hľadaniu alternatív k obľúbeným, ale na kalórie príliš bohatým jedlám. Dopriať si raz za čas niečo výdatnejšie nie je žiadny hriech a niektoré chute skrátka nahradiť nejde. (Aj keď sa môžeme tváriť, že cuketové špagety chutia rovnako dobre ako tie klasické, v hĺbke duše všetci vieme, že to nie je pravda.)

Vyvážený jedálniček ale môže obsiahnuť všetko – vždy záleží predovšetkým na množstve. Preto sa oplatí mať v repertoári recepty na jedlá, ktoré sú oproti pôvodnej verzii zdravšie a bohatšie na zdraviu prospešné látky. Pokiaľ budú prevažovať, môžete si s pokojným svedomím dopriať originál bez výčitiek.

Vyskúšajte namiesto klasických fašírok tento kurací variant s aromatickým korením. Na postup sa pozrite vo videu:

Bravčové nahraďte hydinou

Pokiaľ patria fašírky medzi vaše obľúbené jedlá, skúste niekedy nahradiť bravčové mäso mletým kuracím, prípadne morčacím mäsom. Obsah tuku sa mnohonásobne zníži, a pokiaľ ich miesto vyprážania upečiete v rúre, pripravíte si perfektné jedlo aj pre redukčnú diétu.

Máte obavy, že pre vás bude chuť príliš mdlá? Vyhrajte sa s dochutením. Pridajte obľúbené korenie, horčicu, barbecue omáčku, sušené paradajky, pesto, cibuľu, nastrúhanú koreňovú zeleninu alebo čerstvé bylinky. Výsledok vás príjemne prekvapí.

Bylinkové kuracie fašírky pečené v rúre

Doba prípravy: 30 minút

Ingrediencie:

600 g kuracích pŕs (alebo mletého kuracieho mäsa)
1 vajce
1 strúčik cesnaku
1 lyžička plnotučnej alebo dijonskej horčice
hrsť čerstvých alebo sušených byliniek (petržlenová vňať, jarná cibuľka, pažítka, rozmarín, tymián, majorán, oregano)
4 lyžice strúhanky alebo jemných ovsených vločiek
100 g strúhaného syra (možno vynechať)
soľ, korenie

Príprava:

1) Kuracie prsia nameľte, nasekajte nadrobno alebo rozmixujte nahrubo v robote.

2) Rúru predhrejte na 180 ºC. Plech vyložte papierom na pečenie.

3) V miske ich premiešajte s vajcom, prelisovaným cesnakom, horčicou, bylinkami, syrom a strúhankou (alebo vločkami). Zmes osoľte a okoreňte.

4) Rukami vytvarujte karbonátky a vyskladajte ich na plech.

5) Pečte približne 30 minút dozlatista. Podávajte so zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom alebo v bulke ako hamburger.

Zdroj: www.delish.comcoleycooks.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.