Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karbonátok môže byť zdravý, diétny a naozaj dobrý. Neveríte? Tu je recept

Karbonátok môže byť zdravý, diétny a naozaj dobrý
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Karbonátok môže byť zdravý, diétny a naozaj dobrý. Neveríte? Tu je recept Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Vyprážaný karbonátok z mletého bravčového mäsa patrí k stáliciam našej kuchyne, ale ako reprezentant zdravej výživy by príliš neobstál. Čo skúsiť menej tučný variant?

Vyskúšajte zdravší variant fašírok z kuracieho mäsa, ktoré je možné upiecť v rúre namiesto vyprážania.
Kuracie fašírky sú menej kalorické a môžu byť dochutené rôznymi koreniami a prísadami pre lepšiu chuť.
Recept na bylinkové kuracie fašírky zahŕňa jednoduché ingrediencie a prípravu, čo je ideálne pre zdravšie stravovanie.

Snaha schudnúť a udržať si štíhlu líniu často vedie k hľadaniu alternatív k obľúbeným, ale na kalórie príliš bohatým jedlám. Dopriať si raz za čas niečo výdatnejšie nie je žiadny hriech a niektoré chute skrátka nahradiť nejde. (Aj keď sa môžeme tváriť, že cuketové špagety chutia rovnako dobre ako tie klasické, v hĺbke duše všetci vieme, že to nie je pravda.)

Vyvážený jedálniček ale môže obsiahnuť všetko – vždy záleží predovšetkým na množstve. Preto sa oplatí mať v repertoári recepty na jedlá, ktoré sú oproti pôvodnej verzii zdravšie a bohatšie na zdraviu prospešné látky. Pokiaľ budú prevažovať, môžete si s pokojným svedomím dopriať originál bez výčitiek.

Vyskúšajte namiesto klasických fašírok tento kurací variant s aromatickým korením. Na postup sa pozrite vo videu:

Bravčové nahraďte hydinou

Pokiaľ patria fašírky medzi vaše obľúbené jedlá, skúste niekedy nahradiť bravčové mäso mletým kuracím, prípadne morčacím mäsom. Obsah tuku sa mnohonásobne zníži, a pokiaľ ich miesto vyprážania upečiete v rúre, pripravíte si perfektné jedlo aj pre redukčnú diétu.

Máte obavy, že pre vás bude chuť príliš mdlá? Vyhrajte sa s dochutením. Pridajte obľúbené korenie, horčicu, barbecue omáčku, sušené paradajky, pesto, cibuľu, nastrúhanú koreňovú zeleninu alebo čerstvé bylinky. Výsledok vás príjemne prekvapí.

Bylinkové kuracie fašírky pečené v rúre

Doba prípravy: 30 minút

Ingrediencie:

600 g kuracích pŕs (alebo mletého kuracieho mäsa)
1 vajce
1 strúčik cesnaku
1 lyžička plnotučnej alebo dijonskej horčice
hrsť čerstvých alebo sušených byliniek (petržlenová vňať, jarná cibuľka, pažítka, rozmarín, tymián, majorán, oregano)
4 lyžice strúhanky alebo jemných ovsených vločiek
100 g strúhaného syra (možno vynechať)
soľ, korenie

Príprava:

1) Kuracie prsia nameľte, nasekajte nadrobno alebo rozmixujte nahrubo v robote.

2) Rúru predhrejte na 180 ºC. Plech vyložte papierom na pečenie.

3) V miske ich premiešajte s vajcom, prelisovaným cesnakom, horčicou, bylinkami, syrom a strúhankou (alebo vločkami). Zmes osoľte a okoreňte.

4) Rukami vytvarujte karbonátky a vyskladajte ich na plech.

5) Pečte približne 30 minút dozlatista. Podávajte so zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom alebo v bulke ako hamburger.

Zdroj: www.delish.comcoleycooks.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.