Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Karfiolové steaky z rúry: Zvládne ich aj začiatočník a sú lepšie ako jedlo z reštaurácie

Karfiolové steaky z rúry
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Karfiolové steaky z rúry: Zvládne ich aj začiatočník a sú lepšie ako jedlo z reštaurácie Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Úžasný recept na karfiolové steaky. Je rýchly a zároveň vhodný aj pre začiatočníkov. Je totiž úžasne jednoduchý na prípravu a nikto nespozná, že možno varíte prvýkrát v živote. Pozrite.

Podľa názvu nie je ťažké uhádnuť, že ako najdôležitejšiu prísadu budete používať karfiol. Umyte ho a odstráňte zelené listy zospodu. Potom ho nakrájajte na plátky. Je dôležité, aby neboli veľmi tenké. Nastrúhajte si 50 gramov parmezánu a nasypte do misky. Teraz pridajte 3 lyžičky olivového oleja a jednu lyžičku soli. Pridajte ešte štipku čierneho korenia a mletej papriky. Rozdrvte a nakrájajte 2 strúčiky cesnaku. Pridajte k syru a koreniu a dôkladne premiešajte. Vezmite si papier na pečenie a na plech položte 2 karfiolové steaky. Na tie pridajte vašu zmes syra, oleja a korenia. Pomocou lyžice na ne zmes poriadne rozprestrite, nech nie je ani kúsok hornej strany karfiolu suchý. Teraz prejdite na krájanie jednej červenej cibule. Nakrájajte ju na kolieska a tie dajte na potreté karfioly.

Video návod, ako uvariť rýchle karfiolové steaky nájdete na Youtube kanále Guten Morgen:

Karfioly s maslom

Ďalšie dva kusy karfiolu namažte maslom, ako keď si natriete chlieb. Pridajte trochu soli, korenia a mletej papriky. Teraz opäť nakrájajte cibuľu, ale tentoraz bielu a na kocky. Predhrejte si panvicu a pridajte na ňu olivový olej. Potom na ňu dajte dozlatista osmahnúť vaše cibuľové kocky. Teraz si pripravte 200 gramov mletého mäsa a pridajte doň osmaženú cibuľu. Nakrájajte petržlen a pridajte ju k mäsu. Osoľte a zamiešajte. Karfioly pridajte na plech na pečenie a rozprestrite na ne mleté mäso. Iba na tie dva, ktoré ste potierali maslom. Nakrájajte paradajku na plátky a položte ich na karfioly s mletým mäsom. Toľko, koľko sa ich vám na nich zmestí.

Karfioly v strúhanke

Do misky si rozklepnite dve vajcia a pridajte dve lyžice kyslej smotany a jednu lyžicu obilnej horčice. Osoľte a okoreňte. Zamiešajte, kým sa vám nevytvorí riedka tekutina. Teraz pridajte dve lyžice múky a opäť premiešajte. Namočte do tekutiny 2 karfioly a posypte strúhankou. Teraz pridajte karfiolové steaky k zvyšným štyrom a všetky jemne polejte olivovým olejom. Teraz plech vložte do rúry a pečte karfioly pri teplote 180 stupňov celzia po dobu 20 minút.

Mozzarella a máte hotovo

Nastrúhajte si 150 gramov mozzarelly. Karfioly ju posypte a potom opäť vráťte na 10 minút do rúry. Mozzarella sa vám krásne roztečie a dodá steakom správnu chuť. Navrch môžete ešte pridať bylinky podľa vašej preferencie, napríklad petržlen. A máte hotovo. Večera ako od profesionála, a to v kuchyni môžete byť úplný benjamín. Dobrú chuť.

Zdroje: www.apetitonline.cz, fresh.iprima.cz, www.ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.