- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Kávové cupcakes s karamelovým krémom
Kávové cupcakes s karamelovým krémom
Tortičky zvané cupcakes pochádzajú z Ameriky, ale dnes sú obľúbené po celom svete. Pripravte si variantu s krásne nadýchaným kávovým korpusom zdobeným sladkým karamelovým krémom. Budú sa vám doslova rozplývať na jazyku.
Suroviny
12 porcií
200
g hladká múka
180
g cukor krupica
100
g maslo
2
ks vajcia
2
lyžice kávy rozpustnej
30
ml smotana na šľahanie
1
ks prášok do pečiva
Na krém:
100
g maslo
250
g mascarpone
1
balenie karamel salko
30
g práškový cukor
Postup prípravy receptu
1
Rozpustnú kávu zalejte horúcou vodou a nechajte vychladnúť.
2
V prvej nádobe ušľahajte maslo spolu s cukrom a postupne pridajte vajcia. V druhej nádobe zmiešajte múku s práškom do pečiva. Do pripravenej kávy prilejte smotanu.
3
Do prvej nádoby striedavo pridávajte tekuté a suché ingrediencie, končite tými suchými. Všetko vymiešajte do cesta.
4
Cesto nalejte do formičiek na cupcaky. Plňte ich zhruba do dvoch tretín.
5
Pečte v rúre vopred rozohriatej na 180 stupňov zhruba 20 minút.
6
Krém pripravíte tak, že vymiešate mascarpone s karamelom. Potom k zmesi pridajte maslo vyšľahané s cukrom a všetko premiešajte do hladkého krému. Upečené a vychladnuté cupcaky ozdobte pomocou zdobiaceho cukrárskeho vrecka.
Zdroj: www.recepty.cz